A felkoncolatlanok

Ha már az előbb említett felkoncolást taktikus cselekedeteinkkel sikerült elkerülnünk, meg kéne emlékeznünk a játékmesterekről. Heten vonultunk fel Kapolcsra kivont játékszabályokkal, hogy aprítsuk a játékismeret hiányosságait, s felszabadítsuk az elméket, hogy meglássák az általunk nyitott kapukon az új világba vezető utat.
Kik is ezek az emberek? Elérkezett a pillanat, hogy egy keveset eláruljunk róluk.

Aquir, erős-paprikák kíméletlen és őrmesterek álomszuszék pusztítója, szamurájkardok önveszélyes bajnoka, gátlástalan galériatulaj, és a Kék Hold Városának tiszteletbeli romeltakarítója.

Gyime, zseniális pingvinidomár és -etető, csúcsforgalmi helyzetmegoldó, Kecskemét első(vagy második)számú folyosón keringője, filmek nagyszerű tudora, és Európa vasútvonalainak okleveles krampácsolója.

Obi, az egyesület MacGyver-e, hosszútávú beszédbajnokságok vasembere, űrkalózok kíméletlen vérdíjbegyűjtője, halak bősz pártolója, a “Kevesebb halat a pingvineknek” mozgalom magyarországi vezetője, és színes golflabdák magatehetetlen megbűvöltje.

Qci, zöldségfélék akrobatikus sütögetője, az egyesület hajas szekciójának kockabűvölési szakértője, a kő-papír-olló és a szkander ötvözője, és az Ibolya utca seriffruhát öltött öntörvényű renegátja.

Menyus, a tatabányai hadvezér, a gyorsétkezési VB kíméletlen sereghajtója, a humor fanyar nagyágyúja, és lövéseinek célzómestere, valamint a pingvinbarátok és halbarátok béketárgyalásait követelő fukar halkereskedő.

Thaur, szállásaink zsarnoki őrmestere, az ébresztő trombita birtoklója, őstulkok és mamutok fogathajtó mestere, a világzene galaxis-mérvű nagykövete, és zsákból áradó kétségbeesett nyivákolás szenvtelen hallgatója.

Halga, porszemléptékű társasjátékos zseni, ki a társasjátékok világában meghonosította a küzdősportokból átvett zárt ököl, részeges, majom, tigris stílusokat, s ezek bármely összetételű egyvelegét (“részeges majom“). Fantasztikus asszociatív képességeit fantáziájának és memóriájának hiányával sikeresen mérsékli, így nyúlpásztorként kénytelen tengetni életét.


Gondolhatnátok, hogy a hetedik törpével véget is ért a sor, de én azért még bemutatom azt a négy óriást is, aki besegített nekünk a kapolcsi napok sűrű forgatagában:

Bari, Gondor királya kardjának Völgyből származó s oda visszatért dicső fényezője, az asztallap lovagjainak hős megfékezője, és a távoli tevevedelő ser-tavak árgus-szemű vizslatója.

Bögre, a gyengébbik nem el nem gyengült védelmezője, meggymagok felkent hercege, házinénik kóbor rémisztgetője, elhagyott bányaaknák szerszámtördelő rejtőzője.

Era, a töprengés felmagasztosult képviselője, a színes négyzetek világának hercegnője, kósza robotok ravasz pásztora, zuhatagok kincseinek méla gyűjtője.

Márk, egyszerű lelkű, ellenben vakmerő pekingi buszsofőr, kinek egyik hobbija a bonszai-tenyésztés asztalosműhelyben, s mindezek mellett nagyszerű eredményeket ért el forma1-es pilótafülkében űzött szájkaratéban.


Mint látjátok rengeteg területen jeleskednek szakembereink, s a következő Völgyig e területek száma csak nőni fog. Van majd egy évünk a fejlődésre. Ki fogjuk használni.

Ezt már olvastad? : Társasjáték Fejlesztők Napja 5 – ilyen ...
(2013.11.13.)

Itt lehet hozzászólni !