Magyar Társasjátékdíj, jelöltek

Mint tudjátok, a Magyar Társasjátékos Egyesület tavasszal elhatározta, hogy megalapítja a Magyar Társasjáték Díjat. Májusban és júniusban kidolgozásra és elfogadásra került a díj alapító dokumentuma, és júniusban el is kezdődött a folyamat.

Augusztusban és szeptemberben a megválasztott öt fős zsűri azzal foglalkozott, hogy az általuk a családi jellegű díjra leginkább alkalmasnak vélt játékokkal játsszon, azokról véleményt formáljon. Sajnálatos módon időhiány miatt mostanában nem egészen úgy alakultak a dolgok, mint ahogy azt terveztük, de mentségünkre legyen mondva, hogy az első évben is a lehető legtöbbet megtettük. Már eddig is sok tapasztalatot gyűjtöttünk, és a folytatásnak már ennek birtokában vághatunk majd neki.

Az első fordulóba a zsűri megfontolásai és ajánlásai alapján a következő játékok kerültek be:
Agricola, Aquaretto, Bang, Blokus 3D, Dice Town, Dixit, Dominion, Galaxis roncsderbi, Keltis, Marrakesh, Maori, Théba, Ticket to Ride, Tobago, Rüsselbande, Valdora.

A zsűrizési folyamat részeként tesztjátszások során először ez a kör valamelyest tovább szűkült, majd e szakasz lezárásaként a játékkör a második forduló kezdetére az alábbi négy társasjátékra korlátozódott:
Aquaretto, Dixit, Marrakech és Ticket to Ride.

A végső megmérettetés e négyes tagjai közt még hátra van, de ezúton is köszönjük a zsűritagok eddigi munkáját.

Bársony Balázs, Nagy Bálint, Farkas Gábor

Ezt már olvastad? : Magyar Társasjátékdíj 2014 – A legjobb ...
(2014.09.15.)

Itt lehet hozzászólni !