“További információért közvetlenül a kedvezményezetthez fordulhat”

Kedves Adományozók, Tagok és Társasjátékosok!

A Magyar Társasjátékos Egyesület már harmadik éve szívesen fogadja és célkitűzésének megfelelően a társasjátékozás hazai népszerűsítésére fordítja a személyi jövedelemadó 1 %-ából származó adományokat. Annak érdekében, hogy ezeket a felajánlásokat az adóhatóság évente részünkre átutalja, minden év szeptemberében igazolnunk kell, hogy egyesületünk továbbra is fennáll, közhasznúan működik, valamint köztartozással nem rendelkezik.

Az említett nyilatkozat megtételét a törvényi határidőig az egyesület elnöksége azonban ez évben sajnálatos módon elmulasztotta, amely nehezen menthető hibáért ezúton minden jóindulatú adakozó elnézését és bocsánatát kérjük, továbbá elismerjük azt, hogy mindez az egyesület pénzügyi helyzetét súlyosan, habár szerencsére nem végzetesen érinti. E hiányosság miatt ugyanis az adóhatóság a 2009. évi személyi jövedelemadó 1 %-ából az egyesület részére felajánlott összeget bizonyosan nem fogja átutalni a Magyar Társasjátékos Egyesület számára.

Az elnökség a fentiekből levonta a tanulságot, és a csorbát kiküszöbölendő a jövő évben kiemelt figyelmet szentel az adóhatósággal kapcsolatos hivatalos ügyintézésre.

Reméljük, és bízunk benne, hogy az adakozók egyesületünkbe vetett bizalma a fentiek ellenére sem rendült meg egyesületünkben, és továbbra is támogatják majd a társasjátékozás kultúrájának népszerűsítését. A jövőben is számítunk mindenkire és még egyszer kérjük megértésüket, megértéseteket!

A MATE elnöksége

Itt lehet hozzászólni !