Klubajánló – Bendegúz-Gyermekzug

Klubajánló sorozat – 3. rész
Bemutatott klub: Bendegúz-Gyermekzug Társasjáték klub

Ebben a sorozatban az országban fellelhető társasjáték klubokat mutatjuk be azon rejtett oldalaikról, amelyekről a játéknaptárt böngészve olvasóinknak talán még nincs is tudomása. A sorozatban minden klubnak önálló részt szentelünk, így egymás után vesszük sorra őket. A klubok vezetőit kértük meg arra, hogy válaszoljanak kérdéseinkre.Az oldalon olvasóink 2-3 naponta találkozhatnak majd újabb cikkekkel, és pillanthatnak be a klubok életébe.

A cikk aktualizálva lett 2012.11.11-én.

* * *

1. Mit kell tudnia a tarsasjatekos.hu olvasóinak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?
Klubélet

Klubélet

A Bendegúz-Gyermekzugot négy éve alapítottuk, ahol gyermekek fejlesztésével, szabadidős programjaik szervezésével, családi rekreációval és tanácsadással foglalkozunk. A társasjáték személyes szenvedélyünk és a fejlesztés kapcsán is hamar programkínálatunk fontos elemévé vált. Mára egész program- és rendezvény sorozat épül a társasjátékokra. JátsszMa programunk része a gyermek és felnőtt klub, oktatási intézményekbe és kulturális programokra visszük el a játék örömét. Gyermek és felnőtt JátsszMa tábor, valamint éves Bajnokság, Kiállítás és Vásár szervezésével népszerűsítjük a játékot.

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?
Klubélet

Klubélet

Pécs történelmi belvárosában a Kossuth téren található a Bendegúz-Gyermekzug. Nevünkhöz méltóan kis befogadóképességű hely vagyunk. Maximum 3 asztalnál tudunk kényelmesen játszani, 15-18 fővel, de jó idő esetén egy kis udvarral és plusz 2 asztallal tudjuk kapacitásunkat bővíteni. Jelenleg 10-12 fő, akik hétről-hétre aktív résztvevőként alkotják a kemény magot. Ez a létszám bővül a ritkábban, de rendszeres látogatókkal és az új játékososokkal, akik valamely fórumon keresztül tudomást szereztek rólunk.

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?
Klubélet

Klubélet

3. Közösségépítő célzattal is létrehozott klubunk játékaival széles közönséget céloztunk meg. A legkisebbek számára a gyermek társasjáték klubbal kedveskedünk már 4-6 éves kortól játszható társas és fejlesztő játékainkkal. A nagyoknak szánt társasjáték klubban 16 év az alsó korhatár, míg felső nincs. Fontosnak tartjuk, hogy a társasjáték a kikapcsolódás és fejlesztés mellett kiválóan alkalmas különböző korosztályok találkozására, egymás jobb megismerésére. Jelenleg 6 és 50 év közé esik a játékosaink életkora. Elhivatottságot érzünk a társasjátékok megismertetése iránt, így a haladó játékosok mellett szeretettel várjuk azokat is, akik csak most ismerkednének a játékok világával.

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

4. Belépődíj van, 450 Ft. Ezt több dolog teszi indokolttá: Mi egy magánvállalkozás vagyunk, nincs mögöttünk állami támogatás, sem intézmény, aki a helyszínt és az új játékokat biztosítsa. Játékbolt sem vagyunk, így a játékeladás sem pótolja költségeinket. Társasjátékok közvetítésével el kezdtünk foglalkozni webshopunkon keresztül, de raktárkészletünk nincs. Hiszünk abban, hogy amiért fizetünk, azt jobban meg is becsüljük. Minden héten, hétfőn Kölyök JátsszMa! 15-18 óra között a gyermek korosztály számára. Minden kedden 17 órától kifulladásig a felnőttek játékaié a terep a JátsszMa! Társasjáték klubban 16 évestől 99 éves korig.

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?

A klub készletét és a játékosaink érdeklődési körét is elsősorban stratégiai játékok alkotják. A több mint 150 játék többségében táblás, néhány kártyajátékkal kiegészülve. Ehhez jön hozzá a játékosok saját készlete, amit megosztanak a klubban a játékestek alkalmával. Törzsközönségünk szereti az újat, így ha tehetjük, minden alkalommal kipróbálunk egyet a klub, vagy a vendégek újdonságai közül, de az igazi nagy kedvencek előkerülnek több ízben. Egy kedvenc kiemelése nem könnyű, talán a 7 Wonders és a Santiago de Cuba a könnyedebb és az Amun-Re, valamint a Die Tore der Welt az összetettebb játékok közül említhető.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

Elérhetőségeink:
Cím: 7621 Pécs, Irgalmasok u. 18.
Honlap: www.gyermekzug.hu, webshop.gyermekzug.hu
Email: gyermekzug@gmail.com
Telefon: 72/514 604

7. Van-e valami egyéb fontos dolog, amit el akarsz mondani a klubról?

Legújabb rendezvényünket, a II. Pécsi Társasjáték Kiállítás és Vásárt 2012. november 16-17. között rendezzük. Napi belépős rendezvényünkön több, mint 50 játék lesz egy helyen, köztük az „Év játéka” díjas szépségek és az essen-i újdonságok némelyike. A tavalyihoz hasonlóan tematikus helyszíneken lehet játszani, s a belépővel kedvezményes áron vásárolni is! Felnőtt (jazz, bor) és gyermek programok kísérik a játékot.

Kapcsolódó anyagok:
Ezt már olvastad? : Mindent tudsz a társasjátékokról? Bizonyíts!...
(2014.03.12.)

Itt lehet hozzászólni !