Klubajánló – Anduril Lángja klub

Klubajánló sorozat – 4. rész
Bemutatott klub: Anduril Lángja klub

Ebben a sorozatban az országban fellelhető társasjáték klubokat mutatjuk be azon rejtett oldalaikról, amelyekről a játéknaptárt böngészve olvasóinknak talán még nincs tudomása. A sorozatban minden klubnak önálló részt szentelünk, és egymás után mutatjuk be őket. Kérdéseinkre a klubok vezetői válaszoltak.

* * *

1. Mit kell tudnia a tarsasjatekos.hu olvasóinak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?

Az Anduril most májusban fogja ünnepelni második születésnapját. Egy gondolat hívta életre, ami nem volt más, mint hogy legyen egy hely, ahol kényelmesen lehet játszani és mindig van játékpartner is hozzá. A klub helyiséget saját erőből újítottuk fel, rendeztük be, és az első társasok az alapítók játékai voltak. Az akkoriban még üresnek tűnő polcok azóta megteltek társasjátékokkal, és mostanra már anyagilag is önfenntartóvá fejlődött a kezdeményezés. A játék mellett egyre többet járunk kirándulni, szervezünk közös utazásokat, és lassan már mindenki hallott a társasjátékos hétvégéinkről is.

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?

A Dózsa György úti metrómegállónál van a klubhelyiségünk a Visegrádi utca 83/c-ben, egy társasház alagsorában (bejárat a park felől). A klubban 6 asztal várja a játszani vágyókat, ez maximum 25 fő számára ideális. A heti két klubnapon alkalmanként 10-25 ember jön le játszani.

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?

Mindenkit várunk, aki szeret társas és/vagy kártyajátékokkal játszani. A rendes klubnapokon kívül vannak kezdő játékos napok, szervezünk játék bemutatókat, illetve havi rendszerességgel gyereknapokat is.

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

Mivel a helyiség bérleti díját ki kell fizetnünk, ezért alkalmanként 250,- Ft támogatást kérünk a résztvevőktől, amit becsületkasszába gyűjtünk. Hetente két alkalom, hétköznaponként kedden és csütörtökön 18:00-tól vagyunk nyitva „kifulladásig”. A gyereknapok általában havonta egyszer, vasárnap kora délután vannak, időpontjáról vagy a honlapunkon, vagy a hírlevelünkön keresztül lehet értesülni.

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?

Nagyon változó. Alkalomtól, hangulattól és társaságtól is függ. Szeretjük az újdonságokat megismerni, és szerencsére az SZJA 1 % felajánlásokból már módunkban is áll vásárolni új játékokat. Természetesen gyakran előkerülnek a régi jól bevált játékok is. Igen nagy választék van táblás és kártyajátékokból, jelenleg több mint 200 féle található a klubban. A legújabbak közül talán a Vinhost, Navegadort emelhetném ki, mint aktuális kedvencet. Egyes alkalmakkor ritkán játszunk kétszer ugyanazzal a játékkal, hacsak nem valami gyors és igen rövid játékról van szó, mint például a Zack & Pack.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

A weblapunk címe: www.gyerejatszani.hu, e-mail címünk: gyerejatszani@gmail.com. Van hírlevelünk is, melyben a különféle programokról adunk tájékoztatást, többek között a gyereknapokról, kirándulásokról, társasjáték hétvégékről.

Kapcsolódó anyagok:
Ezt már olvastad? : Társasjáték-fejlesztők Napja 8. (2016.02.13.)...
(2015.12.02.)

Itt lehet hozzászólni !