Klubajánló – Felnőttmegőrző

Klubajánló sorozat – 8. rész
Bemutatott klub: Felnőttmegőrző Társasjátékos Klub (Szentendre)

Ebben a sorozatban az országban fellelhető társasjáték klubokat mutatjuk be azon rejtett oldalaikról, amelyekről a játéknaptárt böngészve olvasóinknak talán még nincs tudomása. A sorozatban minden klubnak önálló részt szentelünk, és egymás után mutatjuk be őket. Kérdéseinkre a klubok vezetői válaszoltak.

* * *

1. Mit kell tudnia a tarsasjatekos.hu olvasóinak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?
Klubélet

Klubélet

A Felnőttmegőrző Társasjátékos Klub 3 éve alakult. A családi, és a baráti körben mindig is szerettünk társasozni, így aztán egyik alkalommal (ez 2007. év végén lehetett) eljutottunk a Fővárosi Állatkert Játszóházába, az Alkonyattól Pirkadatig c. játéknapra. Akkor elhatároztam, hogy kell egy hasonló lehetőséget teremteni a lakóhelyemen, Szentendrén is. Egyrészt, legyen hely és alkalom a játékra azoknak, akik már ismerik és szeretik a társasjátékokat (elsősorban a komolyabb játékokra, és a felnőtt játékosokra gondoltunk), másrészt, népszerűsíteni a társasozást, hogy azok is ismerjék meg az egyre nagyobb számban megjelenő, élvezetesebbnél-élvezetesebb játékokat, akiknél a társasjáték még egyet jelent a Ki nevet a végén?-nel, vagy az Activity-vel.

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?
Klubélet

Klubélet

A Felnőttmegőrző a Pest Megyei Könyvtár Barcsay és Szántó Piroska termeiben működik. Akár 4-5 dupla asztalnál folyhat egyszerre a játék, ez egyszerre cca. 10-12 partit, és akár 35-40 főt jelent. Alkalmanként 20-30 fő között szoktunk összejönni, ki mikor hogyan ér rá. A hagyománnyá vált augusztusi háromnapos maratoni társas-napokon akár 50-60 érdeklődő is szokott lenni.

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?
Klubélet

Klubélet

A névválasztással is arra akartunk utalni, hogy nem gyerek-játszóház szeretnénk lenni. Jöhetnek felnőttek, nyugdíjasok, egyetemisták, akár kisdiákok, ha tudnak játszani a komolyabb, 8-99 évig jelzett játékokkal. Legyen haladó, vagy akár kezdő. Szerintem mindez a klubunk egyik nagy előnye.

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

A klub nyitott mindenki előtt, a fentiek szerint, és ingyenes! Havonta működünk, minden hónapnak a második péntekjén.

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?

Van minden, táblás és kártyás stratégiai társas, logikai játék, legyen az összetett, mint a Puerto Rico, mint a Tigris és Eufrátesz, vagy egyszerű szabályú, mint a Blokus. Egyetlen mérce a minőség. Egyszerű játékokkal nem tudunk, és nem akarunk szolgálni. Potenciálisan rendelkezésre áll kb. 300 játék. Még nem tudtuk mindegyiket megtanulni, és bemutatni, de ez folyamatosan történik. A gyakorlati választékunk is megvan legalább 200 darab. Minden alkalommal van valamilyen téma, amire ráfókuszálunk, és így állítom össze a napi választékot. Alkalmanként 20-30 féle játékot viszek, akár kívánságra is – úgy, hogy mindig legyen valami ismeretlen, valami új is. Mostanság népszerű a klubban a Hazienda, a Stone Age. Örök kedvencek: a Bang, a Genial, a Blokus, az Alhambra. Vannak akik a saját kedvenceikkel szeretnek játszani, és vannak, akik mindig újat próbálnak ki.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

Az érdeklődők tájékozódhatnak, és kapcsolatba léphetnek a honlapunkon (www.felnottmegorzo.hu), de elsősorban élőben a helyszínen, mert ez lenne a lényeg! Személyesen engem elérhetnek még a 06-70-516-8350 mobilszámon, és a felnottmegorzo@gmail.com email-címen.

7. Van-e valami egyéb fontos dolog, amit el akarsz mondani a klubról?

A klub nyitott, és belépő nincs. Szeretettel várunk mindenkit. Jöhetnek haladók is, elhozhatják saját kedvenceiket, hogy itt szerezzenek hozzá játék-partnert. Jöhetnek kezdő játékosok, érdeklődők. Természetesen jöhetnek üres kézzel, saját játék nélkül is – remek társasjátékok sorát fogják találni az asztalon minden alkalommal. Játék, és parti nélkül nem marad senki. Nálunk nem kell esetleg feszengeni, hogy még nem ismered a komolyabb, összetett játékokat. Egy részt, mert van más is(!), könnyen megtanulhatóak, másrészt, mindenkinek segítünk. Ajánlunk, és ismertetünk játékot. Nálunk nem lesz gazdátlan senki. Nem ritka az sem, hogy több generáció együtt játszik. Nálunk családias a hangulat, ez is nagy erényünk.

Kapcsolódó anyagok:
Ezt már olvastad? : Székesfehérvári Társasjáték Klub – klub...
(2013.02.08.)

Itt lehet hozzászólni !