Klubajánló – SZETAK klub

Klubajánló sorozat – 9. rész
Bemutatott klub: Szegedi Társasjátékos Kör (SZETAK klub)

Ebben a sorozatban az országban fellelhető társasjáték klubokat mutatjuk be azon rejtett oldalaikról, amelyekről a játéknaptárt böngészve olvasóinknak talán még nincs tudomása. A sorozatban minden klubnak önálló részt szentelünk, és egymás után mutatjuk be őket. Kérdéseinkre a klubok vezetői válaszoltak.

* * *

1. Mit kell tudnia a tarsasjatekos.hu olvasóinak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?
Klubélet

Klubélet

Viszonylag fiatal klub vagyunk, 2009 novemberében volt az első összejövetelünk. A társasjátékokkal ismerkedve szembesültünk azzal, hogy Szegeden nincs társasjáték klub, s gondoltuk alapítunk egyet. Ehhez Szunyoghy Zsolttól, a MATE akkori elnökétől kaptunk segítséget.

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?

Szegeden az Alsóvárosi Ferences Plébánián találkozunk (illetve jelenleg a plébánia felújítása miatt az Alsóvárosi Kultúrházban). Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ide látogatóktól bármilyen vallási elkötelezettséget elvárnánk, a klub mindenki felé nyitott. Egyszerre maximum 6-8 asztalnyi játékost tudunk fogadni, ez kb. 30-35 fő. A létszám persze változó, voltak már ennyien, de néha csak 15-20-an jövünk össze.

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?
Klubélet

Klubélet

Fiatal klub lévén ebben a tekintetben is igen változatos a kép. Jönnek családok gyerekekkel, felső tagozatosok, gimnazisták, egyetemisták, fiatal felnőttek. Alsó korhatárként a 10 éves kort szoktuk mondani, de szülőkkel alsó tagozatos gyerekek is jöhetnek. A kezdőket (gyerekeket és társasjátékkal most ismerkedőket) 3 órától 6 óráig, a tapasztaltabb játékosokat 3-tól 9-ig várjuk.

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

Nincs belépődíj. Havonta találkozunk, rendszerint valamelyik szombaton 3-tól 9-ig. A soron következő találkozóinkról hírlevelet szoktunk küldeni azoknak, akik feliratkoztak a hírlevelünkre.

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?
Klubélet

Klubélet

Túlnyomó többségben európai típusú családi társasokkal játszunk. A játékaink listáját a klub boardgamegeek-es oldalán lehet megnézni. A szervezők személyes kedvenceiből, például kooperatív játékokból valamivel bővebb a kínálat. Kedvelt játékok tekintetében vannak, akik újra és újra egy-egy konkrét játékot keresnek, de vannak olyanok is, akik minél több új játékot szeretnének megismerni. Íme néhány játék ami a többinél gyakrabban kerül az asztalra: Agricola, A gyűrűk ura (Knizia, 2000), Aranyásók, Dixit, Halali, Keltis kártyajáték, Maori, Pandemic, Space Alert, Stone Age, Thurn und Taxis, Ubongo.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

web: http://www.boardgamegeek.com/user/szetak2009
email: szetak2009@gmail.com

7. Van-e valami egyéb fontos dolog, amit el akarsz mondani a klubról?

Minden hónapban van egy kiemelt játék, ami a ,,hónap játéka” becenevet viseli. Erről az összejövetelre hívó e-mailben írunk pár sort, küldünk egy képet és hozzáfűzzünk, néhány személyes sort, hogy miért tetszett nekünk. Eddig ezek a játékok szerepeltek:

  • 2010 május: Vinkings
  • 2010 június: Pandemic
  • 2010 szeptember: Die Tore der Welt
  • 2010 október: Jäger und Sammler
  • 2010 november: Tobago
  • 2010 december: Dixit
  • 2011 január: Aqaduct
  • 2011 február: Glory to Rome
Kapcsolódó anyagok:
Ezt már olvastad? : Év végi klubnapok, 2015
(2015.10.22.)

Itt lehet hozzászólni !