Klubajánló – Szolnoki Társasjáték Klub

Klubajánló sorozat – 11. rész
Bemutatott klub: Szolnoki Társasjáték Klub (SZTK)

Ebben a sorozatban az országban fellelhető társasjáték klubokat mutatjuk be azon rejtett oldalaikról, amelyekről a játéknaptárt böngészve olvasóinknak talán még nincs tudomása. A sorozatban minden klubnak önálló részt szentelünk, és egymás után mutatjuk be őket. Kérdéseinkre a klubok vezetői válaszoltak.

* * *

1. Mit kell tudnia a tarsasjatekos.hu olvasóinak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?
Klubélet

Klubélet

A Szolnoki Társasjáték Klub (SZTK) 2010. szeptemberében alakult, mindössze 3-4 aktív taggal, de tisztában voltunk vele, hogy a városban és környékén legalább még 10-12 olyan személy van, akit érdekel a társasjátékozás és érdekelnék az ilyen alkalmak. A klub megalapítása amolyan „vágjunk bele és majd meglátjuk” alapon történt, de minden más része átgondoltan volt megszervezve, így az első fél év után mindenképpen sikeresnek érezzük a klubot, de ettől függetlenül tudjuk, hogy van még hova fejlődni!

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?
Klubélet

Klubélet

Szolnok belvárosában (Kápolna utca 19.), gyalogosan az autóbusz- és a vasútállomástól is kb. 10 percre. A helyszínről azt kell még tudni, hogy az épületet a Hetednapi Adventista Egyháztól kapjuk kölcsön ezekre az alkalmakra. Ennek oka, hogy a helyi gyülekezetből 3-4 fő is aktív résztvevője az alkalmaknak, így teljesen ingyen használhatjuk az épületet, ahol akár heti 3-4 alkalmat is rendezhetünk, ha éppen arra van igény, tehát szervezési szabadságunk van (bármelyik napon akkor használjuk az épületet, amikor akarjuk, kivéve szombat és péntek napokon). Ettől függetlenül mindig kihangsúlyozzuk, hogy nincs semmilyen hátsó szándékunk ezzel, az alkalmakon soha nem beszélünk az egyház, vagy a hit dolgairól, attól teljesen függetlenül működik a klub. Annyi kérésünk van csak az idelátogatókhoz, hogy csak alkoholmentes italt hozzanak magukkal.

Az épületben 3 helység van, amit használhatunk (illetve van egy nagy udvar, amit nyáron biztosan kihasználunk), az egyik egy nagyobb terem, ahol nagyobb alkalmakon 3 asztalon, 15-18 fő elfér. A másik egy kisebb terem, ahol 8-10-en férünk el 2 asztalon (általában ezt használjuk), a harmadik a konyha, ahol a rendezvényeinkre teát, szendvicseket készítünk, de itt is van egy használható asztal, ami köré 5-6-an férünk el. Tehát kb. 30 a maximális kapacitása az épületnek, ha az udvart nem számítjuk hozzá. Az alkalmaikon általában 6-8 fő szokott részt venni, egyik nagyobb rendezvényünkön 20-an voltunk.

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?
Klubélet

Klubélet

Célközönség: bárki. Mindig van nálunk több játék, így az adott helyzetnek megfelelő játékokkal szoktunk játszani. Ettől függetlenül például gyerekjáték kevesebb van, mivel az átlagéletkora a játékosoknak kb. 30-35 év, a legfiatalabbak én vagyok 21 évesen, a legidősebb már 50-es éveiben jár, de ő még egy alkalmat sem hagyott ki.

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

Belépődíj nincs, bár gondolkoztunk társasjáték-alap gyűjtésén, végül elvetettük, úgyhogy abszolút ingyenesek a rendezvényeink. Ha valaki mégis úgy érzi, valamit szeretne adni, akkor vesz a teához citromlevet, cukrot, vagy hoz szendvicset, otthon sütött pogácsát, kekszet, stb. Így minden alkalmon van rágcsálnivaló is, persze nagyon vigyázunk egymás játékaira (pl. chipset sosem viszünk.)

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?

Általában minden alkalmon előkerül egy-egy új játék, szívesen próbálunk ki mindig újdonságokat, még amolyan útkeresésben vagyunk. Nincs konkrét jelleg amivel játszanánk, abszolút vegyes a kép arról, hogy milyen játékokkal játszunk – bár a leghátrányosabb helyzetben a szerep- és kooperációs játékok vannak (sajnos… :-) ). Játékainkról azt lehet mondani, hogy a klubba járók felének csak 1-2 játéka van, a másik felének pedig rengeteg, nagyjából 600 játék közül tudunk válogatni. Aktuális kedvenc? Na ilyenről nem tudok, de ha sokan vagyunk, akkor szeretjük a BANG-et és a Dixitet, valamint a Power Griddel is többször játszottunk. Egyébként annyira különbözőek vagyunk, hogy mindenkinek más-más játék tetszik. (Ezért is van az, hogy inkább újakat próbálunk ki). Egyértelműen a többször új játékkal elvet követjük, de a tendencia azt mutatja, hogy ez már nem sokáig lesz így, néhány hónap és gyakran fog előkerülni régebben már játszott játék.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

Mivel a főszervező én vagyok, ezért az e-mail címem (csirkejozsef@freemail.hu) és a telefonszámom (70/5385565) is nyilvános, bárki kereshet ezzel kapcsolatban. Az eddigi történések egyébként azt mutatják, hogy főleg olyanok jönnek, akik ismerősökön keresztül hallanak a klubról. Még nem kezdtünk plakát és cikk „kampányba”, előbb látni akartuk, hogy hogyan működik a klub fél év alatt. A helyi Sárkánytűz bolttal viszont már felvettük a kapcsolatot, ott hirdetni fogják az alkalmainkat, amint kész lesz a plakátunk.

7. Van-e valami egyéb fontos dolog, amit el akarsz mondani a klubról?

Talán annyit, hogy a klub működése a jövőre nézve abszolút biztosítva van, amíg lesz 4-5 látogató minden alkalmon, addig klub is lesz! :-)

Kapcsolódó anyagok:
Ezt már olvastad? : Beszélgetés a Klubrádióban (2013.02.05)
(2013.02.05.)

7 hozzászólás “Klubajánló – Szolnoki Társasjáték Klub” bejegyzésre

 • Csibu szerint:

  Sziasztok!
  Időközben változott néhány dolog! :) Én pl. elkerültem Szolnokról, csak ritkán van alkalmam együtt játszani a társasággal. Selmeci Dezső lett a klub szervezője, nálam elkérhető a telefonszáma! :)
  A klubalkalmaknak mindig állandó időpontja van, de ez általában félévente változik, jelenlegi tudomásom szerint pl. keddenként vannak a társasozások. A klub azóta számos új taggal gyarapodott, jellemzőbb lett az alkalmakra a 8-10 fő és kb. negyedéve különleges játéknapot is tartunk, együtt szilvesztereztünk, teljes vasárnapi játékot szervezünk, stb.
  Az átlagéletkor is csökkent, már vannak középiskolás korú állandó játékosaink is!
  Hajrá, gyertek bátran, várunk mindenkit szeretettel! :)

 • Varga Eszter szerint:

  Szia!

  Köszönöm az értesítést, szeretném elkérni Selmeci Dezső telefonszámát, valamint működik e még a klub?

  Köszi!

 • Danyi Péter szerint:

  Üdv!

  Szeretnék majd én is csatlakozni, mert nagyon tetszenek a leírtak. Ugyan Szászbereken lakom, de Szolnokon dolgozom.
  Remélem érvényes még a telefonszám és működik még a klub.

  Peti

 • Brigi szerint:

  Sziasztok!

  Működik még a klub? Sajnos semmilyen frissebb infót nem találtam a neten :/

  Köszi előre is.

 • raud szerint:

  Szia Brigi,

  Sajnos nincs az egyesületnek infója arról, hogy még működik-e a klub. Javaslom, próbáld meg felvenni a kapcsolatot Csirke Józseffel a fent megadott telefonszámon vagy email címen. Ha jól tudom, ő időközben elköltözött Szolnokról, de gondolom, meg tudja adni valakinek az elérhetőségét, ha még működik Szolnokon a klub.

 • Tamas szerint:

  Udv!

  Szolnokrol keresek tarsasjatek partner(eke)t, erdeklodni emailben lehet: balint.tamas1982@gmail.com

  Tamas

Itt lehet hozzászólni !