2011. I. negyedév

Az elmúlt pár hónapban az alábbiak történtek a Magyar Társasjátékos Egyesület (MATE) életében:

Elindítottuk a 2010. kedvenc társasjátékai sorozatunkat, melyben egyesületünk tagjai meséltek arról, milyen társasjátékok váltak kedvencükké 2010-ben. A sorozat két befejező része a 2010-ben megjelent családi és gémer játékokat ismertette.

Némileg komolyabb témájú a Wargame-ekről röviden című sorozatunk, melyben Valgab ismerteti a harci társasjátékok legjobbjait. A sorozat 4 részéből 3 már olvasható a honlapunkon.

A magyar társasjátékklubok népszerűsítésének és alaposabb bemutatásának szándékával kerestük fel a Magyarországon látogatható klubok vezetőit, és indítottuk el a Társasjáték klubajánló című sorozatunkat. Az ismertetőket folyamatosan közöljük, jelenleg már csak 5 klub ajánlója vár megjelenésre.
A Blogszemle című cikkünk a magyar nyelven elérhető társasjátékos blogokról fest átfogó képet.

A klubindítási lehetőségekkel kapcsolatban kaphattok tanácsokat Gyimesi András “Hogyan indítsak társasjátékklubot?” című esszéjében.

Végül még egy, az egyesület szempontjából fontos dolog történt: megalkotásra és publikálásra került a dokumentumtárunkban a Magyar Társasjátékdíj aktuális szabályzata, melynek 2011. legjobb magyar társasjátékának meghatározásánál lesz szerepe. A nevezhető játékok listájának beszerzése a végéhez közelít, a listával napokon belül jelentkezni fogunk.

Ezt már olvastad? : Tél-végi társasjáték csere-bere börze
(2015.11.25.)

Itt lehet hozzászólni !