Magyar Társasjátékdíj 2011 – elkezdődött

A Magyar Társasjátékdíj 2011 évi bizottságának nevében ezúton hivatalosan is tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy elindult a játékdíj 2011. szezonja, melynek keretein belül, legkésőbb október közepéig kiválasztásra kerül az év legjobb magyar kiadású családi társasjátéka.

A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította, és minden évben egy, a társasjátékos világ közéleti szereplőiből álló öttagú zsűri ítéli oda a legjobb társasjátéknak. A szezon kezdetekkor minden zsűritag 5 játékot nevezhet be az első fordulóba, vagyis azok közé a játékok közé, melyekkel a zsűritagoknak tesztjátékokat kell játszania. Az első forduló a legjobb 4 társasjáték kiválasztásával zárul, és a zsűri a következő fordulóban ezekből a játékokból választja ki a győztes társasjátékot.

A díjra idén már csak teljesen magyarított, magyar komponensekkel, játékszabállyal és tájékoztató szöveggel rendelkező játékok nevezhetők, melyek 2009-ben vagy később jelentek meg magyar forgalmazásban.

A nevezhető játékok listáját a http://jatekdij.hu/2011/ címen gyűjtöttük össze. Itt, és az egyesület honlapján kísérhetitek majd nyomon a díjazás különböző fázisait és értesülhettek majd első kézből a díjjal kapcsolatos eredményekről.

A díjazás menetéről és az értékelési szempontokról részletesebb adatokat az alábbi két címen találhattok:
- A díj szabályzata
- A díj zsűrizéséhez használt irányelvek

Amennyiben tudomásotok van olyan társasjátékról, mely a díj nevezési/nevezhetőségi feltételeinek megfelel, de a listán nem szerepel, jelezzétek a zsüri számára! Ehhez írjatok levelet a zsuri@jatekdij.hu címre! Ha egy feltételeknek megfelelő társasjáték valamiért kiemelkedően elnyerte a tetszéseteket, ezt is jelezhetitek a zsűri számára. Fontos: csak olyan játékot ajánljatok, amit magatok is kipróbáltatok, és érdemesnek tartotok a díjra! Az ajánláshoz írjatok rövid indoklást is!

A zsűritagoknak 2-3 hét áll a rendelkezésükre, hogy mérlegeljenek, tájékozódjanak és kijelöljék a továbbjutó játékok listáját. A zsűri végső választási határideje 2011. április 30.

Ezt már olvastad? : Társasjáték Fejlesztők Napja 4 – ilyen ...
(2013.04.28.)

Itt lehet hozzászólni !