Klubajánló – Csörsz klub

Klubajánló sorozat – 13. rész
Bemutatott klub: Csörsz klub
(A kérdésekre válaszolt: Oberlander Zoltán)

Ebben a sorozatban az országban fellelhető társasjáték klubokat mutatjuk be azon oldalaikról, amelyekről a játéknaptárt böngészve olvasóinknak talán még nincs tudomása. A sorozatban minden klubnak önálló részt szentelünk, és egymás után mutatjuk be őket. Kérdéseinkre a klubok vezetői válaszoltak.

* * *

1. Mit kell tudnia a tarsasjatekos.hu olvasóinak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?
Klubélet

Klubélet

Már sokadik éve ápol jó kapcsolatot a MATE a XII. kerületi önkormányzat Csörsz Utcai Művelődési Házával. A jó kapcsolat eredményeképpen eleinte magában a művelődési házban, majd annak felújítása okán egy, az intézményhez tartozó klubhelyiségben tudjuk rendezni a találkozókat. Jó néhányszor még a művelődési ház lelkes kapcsolattartója is leült közénk játszani.

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?
Klubélet

Klubélet

Az összejövetelek egy darabig a 1124 Bp., Csörsz utca 18. helyett a 1126 Bp., Böszörményi út 34/a számú lakóház utcafrontján található üvegezett falú klubhelyiségében kerül megrendezésre.

A klub befogadóképessége, ha „a sok jó ember kis helyen is elfér” elvet követjük, akkor akár 50 fő feletti is lehet. Praktikus kinyitható asztalokból és egymásba rakható székekből van bőven, általában nem használjuk ki maximálisan a helyet. Egy alkalommal 7-8 asztalnyi játék, úgy 30 ember szokott játszani.

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?
Klubélet

Klubélet

A találkozó teljesen általános és nyitott, nem határozható meg egyértelműen a célközönsége, mert előfordul itt véletlen betévedt érdeklődő és rendszeresen járó gyakorlott játékos is. Előfordul a gyakorlott rendszeresen járók körében, hogy előre szervezett játékot játszanak. Ezek a játékok szoktak gyakran hosszabb ideig tartani, de az alkalmi játékosok természetesen találnak rövid, könnyed partikat is.

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

Szerencsés helyzet, hogy a művelődési ház a MATE részére ingyen biztosítja a helyszínt így a rendezvény ingyenes. A találkozó minden hónap harmadik szombatján 11:00-tól 21:00-ig tart. Ettől az időponttól csak naptári ütközés (munkanap, ünnep) miatt lehet eltérés, de a MATE oldalán, a jobb fölső sarokban található játéknaptárban mindig megtalálható az időpont.

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?

A játékok igen széles palettáját megtalálni alkalmanként. Régebbi nagy kedvencek és a megjelent újdonságok egyaránt asztalra kerülnek. A kezdőknek találni családi játékot, a gyakorlott „harcosok” pedig stratégiázhatnak egymás ellen. Ritka az, hogy egy játékkal egy alkalommal több játék is lemegy (hacsak nem tartozik a könnyed, gyors játékok közé), de vannak újra és újra felbukkanó játékok. Mivel a találkozó nem klubszerű működésű valamint a helységben nem áll rendelkezésre tároló hely, így az egyes alkalmakkor azok a játékok vannak, amit a lelkes résztvevők magukkal hoznak. Persze gyakorta ez sokkal több játék mint amivel idő lenne játszani.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

honlap: http://tarsasjatekos.hu/ (játéknaptár)
email cím: oberlander.zoltan@tarsasjatekos.hu

Kapcsolódó anyagok:
Ezt már olvastad? : Társasjátékozási lehetőségek klubjainkban ...
(2016.10.25.)

Itt lehet hozzászólni !