Klubajánló – Halásztelki klub

Klubajánló sorozat – 14. rész
Bemutatott klub: Halásztelki klub
(A kérdésekre válaszolt: Oberlander Zoltán)

Ebben a sorozatban az országban fellelhető társasjáték klubokat mutatjuk be azon oldalaikról, amelyekről a játéknaptárt böngészve olvasóinknak talán még nincs tudomása. A sorozatban minden klubnak önálló részt szentelünk, és egymás után mutatjuk be őket. Kérdéseinkre a klubok vezetői válaszoltak.

* * *

1. Mit kell tudnia a tarsasjatekos.hu olvasóinak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?
Klubélet

Klubélet

A klub körülbelül három éve alakult egy lelkes halásztelki játékkedvelő szervezkedése nyomán. A szervezőt Nyúl Ferencné Áginak hívják, és a Csörsz Művelődési házas találkozón, illetve az állatkerti találkozókon kapott kedvet ahhoz, hogy Halásztelken is legyen rendezvény. Első körben a diákságnak szervezkedtünk találkozókat kisebb sikerrel egy iskolában, ezért második próbálkozásra már előre szervezett „beépített emberekkel” indult neki a klub egy teaházban. Itt már sikeresebb bővülő létszámmal értük el a klub mai formáját és várjuk szeretettel a további környékbeli érdeklődőket.

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?
Klubélet

Klubélet

A Trifon Bor & Teaház (2314 Halásztelek, Kossuth Lajos u. 14.) ideális otthonává vált a rendezvénynek. 25-30 fős, 5 asztalnyi helyszín hangulatos, barátságos. Egy-egy alkalommal tíz-tizenöt fő jelenik meg, szóval még nem sikerült kinőni a helyszínt.

frissítés: Márai Sándor Művelődési Központ (2314 Halásztelek, Szent László tér 1.).

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?
Klubélet

Klubélet

A törzsgárdát kialakulásából adódóan egy baráti társaság alkotja, de természetesen minden kicsi és nagy érdeklődőt befogad a klub. Mint a mondás tartja a csecsemőnek minden társasjáték új, úgy nincs hátrányban semmilyen korosztály. Persze a kisebb gyerekek részvétele esetén érdemes előrejelzést adni, hogy játékmesterünk felkészülhessen a korosztályra megfelelőbb játékokkal!

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

A rendezvény két hetente (minden páros hét) pénteken kerül megrendezésre 17:00 órás kezdettel. A rendezvény hivatalosan nyolcig tart, de persze ez hangulat és ráérés kérdése is. Belépődíj, mint gyakorta a MATE klubjaiban, nincsen, persze aki megszomjazik egy finom teára (vagy korosztálytól és hazajutási eszköztől függően borra) lehetősége van a Teaház szolgáltatását igénybe venni.

frissítés: A rendezvényt minden héten pénteken tartjuk, 17:00-20:00-ig.

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?

A játék választék ahhoz mérten széleskörű, hogy hozott anyagról van szó. Mindenki hozhatja kedvenc játékát, hogy itt találjon magának társakat hozzá. Játékmesterünk pedig gondoskodik néhány családi játék (táblás vagy kártyás), esetenként újdonságok kipróbálásáról. A klubnak saját játékkészlete lényegében nincsen, néhány MATE játékkal és saját felhozatallal lehet kellemesen eltölteni az időt. A legtöbbet játszott úgymond kedven játékok a Catan, a Trans Europa, az Yspahan vagy a The Sieben Sigel! Az újdonságokból pediglen a 2010-es év felfedezettje a Magyar Társasjáték Díj győztes Dixit is hamar favorittá vált.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

A klub a halásztelki és a MATE weboldalon is hirdetve van. Saját oldallal nem rendelkezik. Lelkes törzstagunk Nyúl Ferencnével a kapcsolatot e-mailen: a nyulagi@gmail.com valamint telefonon a 06 (30) 984-70-21-es telefonszámon lehet elérni, míg játékmesterünk e-mail címe: oberlander.zoltan@tarsasjatekos.hu.

Kapcsolódó anyagok:

Itt lehet hozzászólni !