Klubajánló – Szíriusz klub

Klubajánló sorozat – 18. rész
Bemutatott klub: Szíriusz klub

Ebben a sorozatban az országban fellelhető társasjáték klubokat mutatjuk be azon oldalaikról, amelyekről a játéknaptárt böngészve olvasóinknak talán még nincs tudomása. A sorozatban minden klubnak önálló részt szentelünk, és egymás után mutatjuk be őket. Kérdéseinkre a klubok vezetői válaszoltak.

* * *

1. Mit kell tudnia a tarsasjatekos.hu olvasóinak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?
Klubélet

Klubélet

A Szíriusz Kulturális Egyesület 2005-ben alakult, Barsy-Szabó Brigitta kezdeményezésére, aki a megelőző években felismerte, hogy a tanulási részképesség-hiányos, ám élénk fantáziával és kreativitással rendelkező fiatalok fejlesztésére kiválóan alkalmazható a fantasztikum világa. Klubfoglalkozásokon keresztül inspirálni és motiválni tudta a tanulási, koncentrációs problémával küszködő fiatalokat (köztük saját gyermekeit), a játékok erősítették a kreatív
önkifejezést, valamint a számolást, a fantasztikummal pedig sikerült felkelteni az olvasás iránti érdeklődést. Az eleinte szűk körű társaság hamar kibővült, a klubfoglalkozások rendszeressé váltak.

2009-től kezdve pedig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár felkérésére rendszeresen beszélgetéseket, író-olvasó találkozókat és játékbemutatókat szervez a könyvtárakban. A Szíriusz Egyesület 2010-től kezdve a Magyar Társasjátékos Egyesülettel közösen több rendezvényen is részt vett, például a Múzeumok Éjszakáján a Gödöllői Szent István Egyetem Könyvtár és Levéltárában tartottunk

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?
Terem

Terem

Klubunk Budapesten, a XX. kerületben a Vörösmarty uca 180. szám alatti Civilházban kapott helyet, itt van egy kb 120 fő befogadására alkalmas nagy termünk, ahol kb. 30 nagy, négyszemélyes asztal áll rendelkezésünkre.

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?

12 éves kortól 99 éves korig, kezdőtől professzionálisig szinte bárkit.

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

Általában két hetente tartjuk klubnapjainkat, péntekenként 15 órától 20 óráig.
Belépődíjunk nincs.

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?

71 doboznyi saját társasjátékunk van, nagy részük a Piatnik cég jóvoltából. Ezek közül bármelyiket szívesen elővesszük, de a kártyajátékok is szívesen vannak terítéken, és van szerepjátékos részlegünk is.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

Honlapunk : www.sziriusz.org
mail címünk : sziriusz.k.e@gmail.com
telefon : +36 20 553 9531

7. Van-e valami egyéb fontos dolog, amit el akarsz mondani a klubról?

Várjuk a Múzeumok Éjszakájára a felkérést. Nyáron, augusztus elején azért lesz kis szünetünk, mert egy hetes tábort szerveztünk a Klubtagjainknak Gyomaendrőre, ahol az aktív pihenéshez nélkülözhetetlen társasjátékokat is visszük magunkkal. Valamint októberben ismét rendezvénnyel készülünk, ahol a Warhammer 40.000 világ táblás stratégiai játékosainak lesz kellemes meglepetés vendégünk, Angliából.

Kapcsolódó anyagok:

Egy hozzászólás “Klubajánló – Szíriusz klub” bejegyzésre

 • Szíriusz szerint:

  Időpontunk 2011 augusztus 08 – 15.

  Helyszin: Gyomaendrőd – Pájer Kemping
  A kemping négyszemélyes faházaival, homokos, tiszta vízu, veszélytelen lankás strandjával, vízi csúszdával, vízi sporteszközeivel, foci-, röplabda-, kosár-, mini golfpályával, biliárd, csocso, jéghoki, asztali tenisz játékokkal, horgászati lehetoséggel biztosítja a szórakozást, kikapcsolódást.

  Programjaink :) Elsősorban pihenés, kikapcsolódás… de ezt aktívabban. A kemping adta lehetőségeken kívül, közel 30 féle különböző asztali társasjáték áll majd rendelkezésünkre, az egyszerűbb kártya és logikai játékoktól a táblás Starcraft, Battlestar Galactika, Railroad Tycon-ig. Minden nap új kaland várja a szerepjátékok kedvelőit kifulladásig.

  És a legfontosabb dolog.

  A tábor költsége. 21.000,- Ft csak !!!

  Ez nem csak a szállás költségeit, és az ottani eszközök használatát, hanem még a napi háromszori étkezést is tartalmazza !!!
  Az odautazás vonattal történik erre csoportos kedvezményt kívánunk igénybe veni.

  A költségek azért ilyen alacsonyak, mert pályázaton nyertünk… és azért szólunk, mert még van férőhelyünk, és aki szeretne hamisítatlan Szíriuszos társaságban pihenni, azt szívesen látjuk.

  Kérdésekkel bátran lehet hozzánk fordulni, a jelentkezéssel minél előbb mert korlátozott számban van szabad férőhelyünk…

  Barsy – Szabó Brigitta
  06 70 949 73 41
  barsy.szabo.brigi@gmail.com

  Barsy – Szabó Zsolt
  06 20 553 95 31
  sziriusz.k.e@gmail.com

Itt lehet hozzászólni !