2011. legjobb 4 társasjátéka (Magyar Társasjátékdíj)

A lejobb 4 társasjáték

A lejobb 4 társasjáték

A Magyar Társasjátékdíj zsűrije a napokban kiválasztotta a 2011-es év első fordulójának legjobb 4 társasjátékát, melyekből – az újabb tesztalkalmakat követően – kiválasztásra kerül az idei év legjobb magyar kiadású társasjátéka.

A legjobb játékok a következők:
- Bumeráng
- Finca
- Keltis
- Tobago

A játékok rövid leírását és szabályát a díj hivatalos honlapján, a http://jatekdij.hu/2011/jelolt-jatekok/ címen olvashatjátok el.

A díjátadóra és a győztes játék kihirdetésére 2011. szeptemberében kerül majd sor; a pontos részletekkel még augusztusban jelentkezni fogunk.

Gratulálunk a játékok kiadóinak, és ajánljuk kipróbálásra a játékokat mindazoknak, akik még nem ismerik őket!

Megtekintésre ajánljuk továbbá a http://jatekdij.hu/2011/valaszthato-jatekok/ címet is, ahol az idei év összes nevezett játékának szabályát és leírását elolvashatjátok.

Kapcsolódó anyagok:

9 hozzászólás “2011. legjobb 4 társasjátéka (Magyar Társasjátékdíj)” bejegyzésre

 • drcsaba szerint:

  Elég gyenge eresztés. Ezek közül szerintem a Finca a leg érdemesebb a címre.

 • raud szerint:

  drcsaba: A díj elsősorban a családi játékokat jutalmazza, ezek közül is azokat, amelyek magyarul kaphatóak. Tehát a célközönség nem a klubokba eljáró, sok-sok külföldi társasjátékot, sok-sok órán keresztül játszó réteg, hanem az ő nem gémer ismerőseik, akiknek a díj iránymutatást adhat, hogy milyen magyar nyelvű játékokat lehet a boltokban megvásárolni, és adott esetben milyen játékokkal érdemes az ismerkedést kezdeni.

 • drcsaba szerint:

  Én sem a több órás idegennyelvű játékokra gondoltam. Carcassonne, Alhambra, 80 nap alatt a föld körül, stb. Ezek igazán családi játékok, na de a Tobagó és a Bumeráng????????????

 • raud szerint:

  Ezért a játékdíjért csak az elmúlt két év magyarul megjelent játékai indulhatnak. További részletek és elbírálásra vonatkozó instrukciók a szabályzatban, és a hozzá tartozó mellékletekben (lásd kapcsolódó anyagok, dokumentumtár).

 • drcsaba szerint:

  Értem! Keltis 2008!!!

  • h-alga szerint:

   “Értem! Keltis 2008!!!”
   Ezt megmagyaráznád?

  • h-alga szerint:

   Ha a Keltis 2008-as német megjelenésére gondolsz, akkor azt kell írjam, tényleg jó lenne, ha tájékozódnál az elérhető információforrásokból a magyar díjról. A magyar megjelenés éve számít a díjnál, és bizonyára a közeledben van egy magyar Keltis doboz, hogy ezt megnézd rajta.

   De mivel te is foglalkozol pl a német játékdíjjal, bizonyára tudod, hogy – hasonlóképp – ott is a német kiadás éve számít. Lásd pl a Dixit-et:
   - 2008 megszületés
   - 2009 francia díj
   - 2010 magyar díj
   - 2010 német díj, SdJ (pedig ők egy éves ciklusban dolgoznak)

 • h-alga szerint:

  Üdv drcsaba!

  Köszi, hogy megtisztelsz bennünket véleményeddel, de – olvasva azt – kissé bizonytalan vagyok abban, hogy elolvastad-e, és figyelembe vetted-e az elérhető és itt is megadott információforrásokat a játékdíj céljáról, szabályzatáról, a 2011-ben indult játékok listájáról.

  Valamint játszottad-e például a fentebb negatívan megítélt Bumerángot? (mert az oldaladon és bgg adataid közt nem láttam erről infót) Ha igen, minek tartod, ha nem családi játéknak? (Az _igazi_ családi játékok 2011-ben bizonyára elkerülték az országot vagy a zsűrit önmagát, esetleg csak a figyelmét. :o)

  Mi, az egyesület tagjai, nagyon reméljük, hogy oldalunkat az ország mértékadó társasjáték-kiadóinak képviselői is figyelemmel kísérik, így üzeneted hozzájuk is eljut, már ha a “gyenge eresztés” nekik szólna.

  Hajrá, és sok sikert klubodhoz és blogodhoz!

 • drcsaba szerint:

  Amit írtam az a saját véleményem és nem a kiadók ill. az egyesület minősítése. A Bumeráng valóban nincs meg nekünk, de kipróbáltam és ezért nincs. A szabályzatot is elolvastam, talán a Carcassonne tényleg egy kicsit erős, de időtlennek tartom ezért bátorkodtam ideírni. Egyéb iránt azt gondoltam, hogy a kommentbe a saját gondolataimat leírhatom. Így ha valakit megsértettem a véleményemmel attol elnézést kérek és a továbbiakban majd ha írok akkor bólogatok. Ja én legalább leírtam amit gondolok. Mégegyszer bocs, hogy megzavartam a folyamatot.

Itt lehet hozzászólni !