Elkészült a szójegyzék

Örömmel értesítünk, egyesületünk elkészítette a magyar társasjátékos kifejezések szójegyzékét, vagy rövid nevén: a szójegyzéket, mely tartalmazza a társasjátékos világ összes fontosabb kifejezését A-tól Z-ig.

A szójegyzék alapja a BoardGameGeek-en található angol nyelvű szójegyzék volt, ám ennek nem tükörfordítását, hanem magyar változatát készítettük el. Vagyis belőle mazsoláztunk, ám kihagyunk-, hozzátettünk-, vagy átfogalmazunk bizonyos részeket, ahol ennek szükségét éreztük. Reméljük, a tartalom színvonala és megvalósítása nem csak saját magunk, hanem minden kedves olvasónk számára megelégedéssel szolgál.

Az önkéntes fordítók munkáját segítendő a szójegyzék kifejezéseinek magyar neve mellett azok angol nevét is feltüntettük.

Ha nem ismered a szójegyzékes tesztünket, most próbára teheted tudásod és megérzéseid szintjét. A teszt végén szövegesen értékeljük, kinek-mennyire célszerű alaposnak lennie a szójegyzék olvasása közben. :)

A szójegyzék megjelenése kapcsán honlapunk bal oldali menüjébe is felkerült egy szövegdoboz. A szövegdoboz minden lapletöltéskor a szójegyzék egyik véletlenszerű fogalmának definícióját jeleníti meg.

Kapcsolódó anyagok:

Ezt már olvastad? : Mindent tudsz a társasjátékokról? Bizonyíts!...
(2014.03.12.)

Itt lehet hozzászólni !