Társasjátékvölgy 2011 – Áttekintés

Abalone

VölgyCsiga (katt!)

Hogy az idei Völgy-béli megjelenésünkről mi jut elsőként az eszembe? Mivel még igen friss az élmény, az első – teljes időszakon végigívelő – emlékek, amik előjönnek, könnyen kapcsolhatók egy bizonyos könyvcímhez és egy dalszöveghez is.

A Művészetek Völgye tíz napja által megidézett kötet címe:
“Macondóban hull az eső”

A dalszöveg pedig:
“Esik piszkosul az eső
Fú, de esik, lököttül esik
Esik az eső, úgy éljek, nincs jó idő”

De lépjünk még közelebb a helyszínhez, s így idézhetem akár a Völgy egyik fellépőjét, Nyeső Marit is, aki a szemerkélő esőben énekelte közönségének:

Piszkosul esik az eső

Hive

“Hurrá, hurrá, esik az eső!
Hurrá, hurrá, ázik a hajam!
Hurrá, hurrá, fröccsen a tócsa
és toccsan a gumicsizma!”

A Völgyben töltött tíz napunkból csak kettő volt esőmentes, ami arány már önmagában sem túl kellemes dolog, de sajnos idei új helyszínünk sem felelt meg az ilyen időjárás esetén a társasjátékozáshoz.

Kényes figurák vagyunk, illetve kényes figurákat és kartondarabokat pakolunk ki magunk elé az asztalra. Sajnos nekünk a szélsőségek az időjárásban nem kedveznek. Amikor a rekkenő hőségben izzad a kéz, a delelő nap égeti a hátat és a fejbúbot, nem előnyös egy játék mellett ücsörögni. De épp így előnytelen az asztalon fekvő táblának és kártyalapoknak a heves szél, a szemerkélő eső, a kártyát tartó kezeknek a hideg. (Volt nap, mikor délelőtt 11-13C fok volt.)

Ráadásul az elmúlt évek tapasztalata az volt, hogy ha esik mocskosul az eső, és toccsan a gumicsizma, akkor a száraz és fedett helyen lévő programokat – így minket is – sokkal többen keresnek fel a fesztivál vendégei közül. Természetesen ez nem meglepő fordulat.

Perudo

Perudo

És idén áztunk. A bútorok is, mi is, és néha játékaink is.

A Kávéház udvarán hátul a Pajtában kaptunk helyet a játszatáshoz. A Pajta tulajdonképpen nagyon hangulatos hely, sok látogató fotózta önmagát az építményt, illetve terméskő falait, az udvar hátsó zöld sarkát, de sajnos a Pajta egy zuhanyzóban játszódó színdarab vagy egy Nyeső-Kern közös koncert előadásához alkalmas vagy inkább stílusos lett volna, de a társasjátékozáshoz nem volt az. A kis méretű fedett terület is beázott, így a legesősebb napokon itt nem lehetett játszani.

Szerencsére pár asztallal át tudtunk költözni egy garázsba, egy kiállítói épületbe, a kávézó pár asztalához.
Nem mondhatnám, hogy ilyesmi nem tartozik a Völgy hangulatához, nagyobb és fizetős programok is rendszeresen költöztek az időjárás miatt, a rugalmasság – a megoldás keresése – része a rendezvény egészének.
Tehát amit lehet, megoldottunk.

Dixit

Dixit

Jöttek sokan régiek és újak, játszottak sokan és sokat, ismerősökkel és az elején még ismeretlenekkel, ismert és keresett játékkal, illetve számukra teljesen újakkal. Vidáman és elégedetten álltak fel az asztaloktól, ha hívta őket egy másik program, vagy erre kényszerített őket a zárás időpontja. És sokan másnap újból visszajöttek.

Kérdeztek játékokról, klubokról, beszerzési lehetőségekről, az egyesületről, a játékdíjról. És a végén 2012-ről.
Nem, nem a maja világ végéről, hanem a Társasjátékvölgy folytatásáról.

A körülményekhez képest tehát jól sikerült ez évben is megjelenésünk a Völgyben, jól érezték magukat látogatóink, jól éreztük magunkat mi, elégedettnek tűntek a szervezők, és már elkezdtük utóbbiakkal az egyeztetéseket a következő évvel kapcsolatban. Messzire tekintünk, de addig sem felejtjük közelebbi feladatainkat.

Rövidesen fel fogok még tenni pár – a Pajtában készült – képet, s még csak nem is az lesz az utolsó cikk, mely a 2011-es Völgyhöz kapcsolódik.

Kapcsolódó anyagok:
Ezt már olvastad? : Gazdálkodj okosan!
(2014.05.06.)

Egy hozzászólás “Társasjátékvölgy 2011 – Áttekintés” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !