Kitekintés – 2011. december

Kitekintés

Most következő cikkünkben picit elrugaszkodunk heti témáink mellől, és különféle társasjátékos cikkek, rendezvények és újonnan felfedezett blogok címét adjuk meg az olvasónak. A cikk számos linkje ismerős lehet majd a Facebook hírfolyamunk olvasójának, de nem kell csüggedni, még az ő számukra is tartogatunk néhány újdonságot.

http://jatszma.postr.hu/
A felsorolást az egyik legnagyobb durranással, a Játszma blog beindulásával és promójával kezdjük. A blogról az olvasónak annyit kell tudnia, hogy novemberben indult, és mostanra már olyan mennyiségű cikkel bír, hogy 2-3 hónapot nyugodtan hozzáhazudhatna a korához. A blogon a viszonylag rendszeresen megjelenő társasjáték ajánlók mellett heti rendszerességgel társasjátékos hírekről is olvashatunk.
(Ha esetleg a Játszma elnevezés valamely olvasónknak egy pécsi rendezvény neveként is ismerősen csengene, el kell mondjuk, a két név nem azonos.)

http://jatektipp.blog.hu/
Ez egy másik novemberi felfedezettünk linkje. A blog már régóta létezett, de mi csak most szereztünk róla tudomást. Nehéz behatárolni a blog fő profilját, de ha mindenképpen mondanunk kell valamit, akkor talán azt mondhatjuk, elsősorban magyar nyelvű társasjátékokkal foglalkozik, azon belüli is főleg a családi társasjátékok ismertetői vannak rajta túlsúlyban.

http://geekz.blog.hu/
Na ez egy olyan blog, aminek a címét már régebb óta ismertük, csak nem akartuk elkiabálni, hogy társasjátékokkal is foglalkozik. Igaz, a blog jelenleg még csak a 3 ajánlónál tart, de talán megelőlegezhetjük neki a figyelmet. Főleg a komplexebb játékok kedvelői találhatnak rajta maguknak cikkeket.

Társasjáték Fesztivál és Verseny 2011 (dec. 10-11.)
Talán az utóbbi idők egyik legnagyobb publicitást kapott társasjátékos híre, hogy a Mensa HungarIQa december 10-én szombaton, és 11-én vasárnap társasjáték versennyel egybekötött játékbemutatót szervez. A rendezvény nyílt és bárki által látogatható, aki ezeken a napokon reggel 10 és este 8 között felsétál a Köki Terminál 2. emeletére. (Cím: 1191 Bp., Vak Bottyán u. 75. )

Társasjáték Határok Nélkül VI. (dec. 10.)
Aki versengésre vágyik, annak a december 10. nem csak a Társasjátékos Fesztivál, hanem az Árpád Gimnáziumban rendezett Társasjáték Határok Nélkül verseny miatt is érdekes lehet. Itt korosztályokra bontva, korosztályonként 3-3 választható játékkal várják az érdeklődőket. A jelentkezés regisztrációhoz kötött. A rendezvényről évről-évre nagyon jó véleménnyel vagyunk.

Társasjáték Triatlon 2011 (dec. 17.)
Ismét egy decemberi verseny, melyet a Zöld klubban működő Társasjátékos Klub szervez december 17-re. Részletek és regisztráció a fenti linken. A versenyzőknek 3 társasjátékban, a 7 Csodában, a Qwirkle-ben és a Wizardban kell összemérniük a tudásukat. Innen ered a verseny neve is: Társasjáték Triatlon.

http://gyerekszemle.postr.hu/a-magyar-szulok-ovatosak-az-osszetett-tarsasjatekokkal
A Gyerekszemle blog “A magyar szülők óvatosak az összetett társasjátékokkal” címmel készített interjút a Granna nevű társasjáték kiadóval. Kiadói kulisszatitkok, lengyel-magyar különbségek, és sok minden érdekesség. Szívesen olvastuk volna tovább…

http://fn.hir24.hu/itthon/2011/11/09/sarkanyok-a-nappaliban/
Interjú Aczél Zoltánnal. Ugyan a kérdésfeltevés sokkal bulvárosabb, mint az előbbi grannás interjúnál, de érdemes elolvasni. Az olvasó megtudhatja belőle, hol tart most a magyar társasjátékos kultúra — játékfejlesztői szemmel.

http://tarsasjatekos.hu/klubok
Ezt a linket azért raktuk be a cikkünkbe, mert frissítettünk a társasjáték klubos oldalunkon. Ha az olvasónak van GPS-es okostelefonja, és telepített rá QR code olvasót is, mostantól elegendő csak beolvasnia a kiválasztott klub QR kódját, és a kapott GPS koordináták alapján biztosra vesszük, könnyen odatalál majd bármilyen klubba.

http://tarsasjatekos.hu/2011/11/29/milyen-a-magyar-tarsasjatekos-teszt/
Ha ezen a címen az olvasó még nem járt, itt az idő, hogy felfedje magát, és segítsen nekünk kideríteni, milyen a magyar társasjátékos. A szavazást már csak pár napig tartjuk nyitva, mert lassan szeretnénk eredményt hirdetni.

Egy hozzászólás “Kitekintés – 2011. december” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !