Ott voltunk a Kökifeszten, 2011

Kökifeszt 2011, Placc

Kökifeszt 2011, Placc

Már tudomást szerezhettetek róla korábbi cikkeinkből, hogy igazi társasjátékünnep volt a múlt hétvége, hiszen szombaton verseny volt egy gimiben, két napig pedig társasjáték fesztivál a Kökin a Mensa HungarIQa szervezésében.

Ez utóbbin is közreműködött a Mate a lebonyolítást segítendő, így a két nap alatt váltott műszakban hat játékmesterrel (Raud, Frankus, Frigyes, Qci, Ercsi, HAlga) képviseltük az egyesületet. Én – rövid szombati terepszemle után – a vasárnapomat töltöttem ott, így személyes tapasztalataim e napról származnak.

Kökifeszt 2011, Dixit

Kökifeszt 2011, Dixit

A rendezvény fő szervezője Mandics Zoltán volt a Mensa részéről, alapvetően a dicséretet ő érdemli annak sikeres volta miatt. Alapvetően három programot is szerveztek erre a helyszínre és időpontra:

  • Mensa Társasjátékverseny, amin nevezett társasjátékok kijelölt kategóriákon belüli legjobbjait választották ki Mensa-tag társasjátékosok zártkörű tesztelést követően. Eredményt már vasárnap este hirdettek a rendezvényen, de én még várom a Mensa oldalán a közzétételt, ezért nem is írok ide nyerteseket.
  • Társasjátékos verseny, ahol nevezett játékosok öt független játékban mérhették össze tudásukat (nevezni itt a Mate oldalán lehetett). Sajnos – és bizonyos értelemben érthető okokból – nem minden kategóriában volt elég jelentkező. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat jövőre fel lehet használni.
  • Valamint a két nap 20 órányi nyitva tartása alatt mintegy 30 nagy asztalnál lehetett társasjátékok tucatjait kipróbálni, köztük a Magyar Társasjátékdíj idei nyertesét és jelöltjeit, s ezeken kívül két pultnál logikai játékokkal és ördöglakatokkal tesztelhették képességeiket a kihívásra vágyók.
Kökifeszt 2011, neuro

Kökifeszt 2011, neuro

S a harmadik programpontként felsorolt játszóházi szórakozás és megmérettetés nem csak pompás időtöltés volt, hanem neuro-ban mért bevételt is eredményezett a játékosoknak, amiért – ha megfelelő mennyiségben összegyűjtötték – játékokat „vehettek”, és tombolajegyet kaphattak, hogy vasárnap zárás előtt azokat a szerencsések szintén társasjátékokra válthassák.

Mindkét napra igaz, hogy a délelőtti műszak csendes, a délutáni nyüzsgős és telített volt. A helyszín és az időpont nagyon megfelelt a célnak, a terület játékmesteri szemmel nézve jól megfelelt a játszatás céljaira. A karácsony előtti időszak sok látogatót eredményezett, sokan voltak kíváncsiak a dobozok tartalmára, és jó néhány látogató jött hozzánk tudatosan, aki nem csak a Kökin bóklászott, hanem a rendezvényről korábban olvasva direkt kereste ezt a lehetőséget.

Mi jól éreztük magunkat, mert eleget tettünk céljainknak, a szervezők szerintem jó munkát végeztek, a kisebb hibákból okulni lehet, hogy jövőre még flottabb legyen a rendezvény, a látogatókban lecsapódottakra pedig remélem jellemző az az eset, amikor egy anyuka a nyugodt vásárlás reményében kísérte hozzánk gyermekét, s egy rövid játékos kísérlet után órákat töltött nálunk folyamatosan jegyzetelve a kipróbált játékok neveit.

Carcassonne

Carcassonne

Placc 2

Placc 2

Placc 3

Placc 3

Callisto

Callisto

Placc 4

Placc 4

Ki az a Szent-Györgyi Albert?

Ki az a Szent-Györgyi Albert?

Tobago

Tobago

Placc 5

Placc 5

Kac-kac kukac

Kac-kac kukac

Mamutvadász

Mamutvadász

ördöglakat

ördöglakat

Placc 6

Placc 6

Ezt már olvastad? : Társasjáték Fejlesztők Napja 4 – ilyen ...
(2013.04.28.)

Itt lehet hozzászólni !