Felkérés az adó 1%-kal kapcsolatban

Bakai Kitti - Játszik a Bakai család

Játszik a Bakai család
(a fotópályázatunk győztes fényképe)

Ugyan e cikk apropóját az 1% felajánlásokra való felkérés adta, mielőtt céljainkat és tevékenységünket ismertetnénk, szeretnénk leszögezni: számunkra nem az a legnagyobb támogatás, ha pénzzel támogatod az egyesületet, hanem ha csatlakozol, majd időddel és munkáddal támogatod olyan célok megvalósulását, amikről úgy gondoljuk, a köz javát szolgálják és hozzájárulnak ahhoz, hogy a társasjátékozás kultúrája Magyarországon gyökeret eresszen.

Bár napjainkban egyre kisebb réteget alkotnak azok, akiknek a társasjátékozásról a 20 éve megjelent társasjátékok jutnak eszébe, a számuk még mindig jelentős.

Küldetésünk, hogy felnyissuk ezeknek az emberek szemét és ráirányítsuk a figyelmüket: társasjátékozni jó, nem csak gyerekek számára élvezetes. Bár a 20 éve megjelent játékok sok mai társasjátéknak az ősei, mechanizmusuk csak nyomokban hasonlít napjaink társasjátékaira.

Emellett igyekszünk nyilvánosságot adni minden olyan klubnak vagy kezdeményezésnek, amely a társasjátékozás népszerűsítését szolgálja.

Programunk:

Szeretnénk az internet felhasználói számára olyan pályázatokkal megjelenni, amelyek a társasjátékozást népszerűsítik. Ilyen pályázat volt idén a Játszik a család című fotópályázatunk, de vannak egyéb ötleteink is.

Szeretnénk, ha a társasjátékozás a családokhoz is eljutna. Emiatt munkánkkal támogatjuk az olyan nagy horderejű rendezvények szervezését, mint amilyen az elmúlt években a Művészetek Völgye fesztivál vagy amilyen a Mensa által szervezett Társasjáték fesztivál volt. Múlt évben immáron második alkalommal osztottuk ki a Magyar Társasjátékdíjat, amely a családok számára a magyarul megjelenő legjobb társasjátékokat díjazza.
Még idén szeretnénk egy kisebb horderejű saját rendezvénnyel is a közönség elé állni. Ennek alapjait már elkezdtük megtervezni…

Fontosnak érezzük a klubok és a társasjátékos közösségek népszerűsítését. Webes megjelenésünkkel igyekszünk minél jobban támogatni a felhasználókat abban, hogy a társasjátékos világban eligazodjanak, és hobbijukhoz partnereket találjanak. Olvasóink számára gyakori frissítésű, komplex linktárral, országos szintű klublistával, karbantartott játéknaptárral (a klubok nyitvatartási idejével), társasjáték szabály segélyszolgálattal, ill. változó gyakoriságú kitekintőkkel jelentkezünk.

A fentiek mellett rendszeres, díjmentesen látogatható klubjaink vannak a Szórakaténusz játékmúzeumban, a MOM kulturális központban és a Bálint házban.

Ha rendszeres olvasója vagy a honlapunknak, talán magad is meggyőződhettél róla: mi nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is igyekszünk tenni céljaink eléréséért.

Fontosnak tartjuk továbbá a magyar játékfejlesztői közösségek kialakítását. Játékfejlesztők napja című rendezvényünk ezt a célt szolgálja. A rendezvényt terveink szerint a jövőben negyedévente rendezzük meg.

Emellett webes társasjátékos szakirodalom ápolásával is foglalkozunk. 2011-ben elkészítettük a magyar társasjátékos kifejezések szójegyzékét. Idén nem kisebb feladatnak akarunk nekivágni, mint a Wikipedia kapcsolódó szekciójának rendbetétele.

Csatlakozz a közösségünkhöz! Az evolúciós verseny a társasjátékok mellett ülve folyik! Várjuk kérdésedet vagy jelentkezési lapod az címen.

Egyéb esetben kérjük, támogasd céljainkat adód 1%-ának felajánlásával!

Magyar Társasjátékos Egyesület
Kapcsolódó anyagok:

adó 1%

Itt lehet hozzászólni !