A magyar közösségi finanszírozás egyelőre halott…

1-2 évig még biztosan jegelniük kell a reményeiket azoknak a fejlesztőknek, akik magyar crowdfunding oldalakon tervezték saját társasjátékuk kiadását. A magyar crowdfunding oldalak indulása ugyanis látványos kudarcba fulladt. A média által legjobban reklámozott indulj.be nevű oldal épp a napokban fog visszafizetni 200 000 forint körüli támogatást a sikertelen projektjei finanszírozóinak.

De a kezdheted.hu-nál sem jobb a helyzet. A portálnak ezidáig egyetlen sikeres projektje sincs, igaz, a legtöbb projektjének még átlagosan 29 napja van hátra a zárásig.

A legsikeresebb magyar közösségi finanszírozással foglalkozó oldalnak egyértelműen a creativeselector.hu nevezheti magát. Ez mind az összegyűjtött pénz mennyiségében, mind a sikeres projektek számában felette van az előbbi két oldalnak.

A CreativeSelectornak ugyanis sikerült az, ami a többieknek nem: van 1 sikeres projektje, és további 1-2 olyan (alacsony összegű) projektje, aminek van esélye a megvalósulásra.

Ettől függetlenül úgy gondolom, a finanszírozott témák és a kis támogatási hajlandóság a játékfejlesztők számára nem sok reménnyel kecsegtetnek…

Ezt már olvastad? : Ilyen volt a Társasjáték-Fejlesztők Napja 6...
(2014.05.22.)

Itt lehet hozzászólni !