Kapolcsi tartozás I.

Rami, Ádám, Gergő, Kristóf, Beni 2011-ben

Rami, Ádám, Gergő, Kristóf, Beni

Én félelemmel kevert bizakodással rendeztem be a játék helyszínét a Csigaházban az első nap. Bizakodva, hogy Ádám, Beni, Rami, Kristóf, Cseszó és Lőrinc, évek óta állandó vendégeink, a sokasággal együtt már az első nap megérkeznek, valamint félelemmel, hogy utóbbi hármójuk a sokasággal együtt már az első nap megérkezik, és jogosan kérik számon rajtam, hogy nem olvastak tavalyi beszélgetésünkből semmit az egyesület weboldalán.

Merthogy ígértem. Az pedig önmagában csak szép szó.

Tavaly, 2011-ben, az egymást követő évek sorában ötödik alkalommal voltunk a Völgyben, hogy megmutathassunk nektek pár száz játékot abból a néhány tízezerből, ami megjelent az utóbbi évtizedek társasjátékos boomjában. Nem egy olyan Völgy-látogató ült be hozzánk játszani, aki ezt már negyedik vagy ötödik éve tette meg, s ráadásul úgy kapott rá az első évben, hogy a rendezvény ideje alatt nap mint nap visszatért, hogy igazán megmerülhessen a játékok árjában.

Kristóf és Gergő

Kristóf és Gergő Quoridor partija

Kristóf

Az egyik ilyen tavalyi vendégünk Kristóf (Hajdúszoboszló), aki 2007-ben 12 évesen anyukájával véletlenül akadt ránk a faluházban, s lett később állandó visszajáró, mikor is csapatuk egy kutyával is kibővült, aki szintén sok időt töltött a játékaink közelében, de inkább az asztal alatt. Így Kristóf völgynapjai autóban ébredés után kutyasétáltatással, reggelivel, majd a játszóhely felkeresésével indultak.

Társasok

Korábban sakk és Catan jelentette számára a társasjátékot, de becslése szerint nálunk 30 új játékot ismert meg, s ezek közül kedvenceivé a Dixit, a Bang és a Qwirkle váltak. Kristóf nálunk nem lazsált. A beszélgetésünk napján már hét fajta játékon volt túl, s kérdésünkre, hogy milyen számára a jó játék, válasza: „Olyan, ami nem túl bonyolult, érdekes, és szalad az idő vele, és lehetőleg 4-5-6 személyes legyen.

Mamutvadászok

Mamutvadászok

Társason kívül

A Völgyben kedvelt programjai – rajtunk kívül :o) – még a Dumaszínház és különböző koncertek voltak, otthon pedig a sport az, amivel még rendszeresen él: úszik, és egyesületben focizik. Tavaly a tizedik osztályba készült, angol és francia nyelvet tanult, a továbbtanulással még nem foglalkozott.

Idén még nem találkoztam vele, de még reménykedem.   -  (folytatás)

Egy hozzászólás “Kapolcsi tartozás I.” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !