Kapolcsi tartozás II.

Poharazgatás (Perudo)

Poharazgatás (Perudo)

Előző tartozást kielégítő cikkünkben Kristófot mutattuk be, aki abba a minket látogató nagyobb létszámú fiatal csoportba tartozik, akik 10-13 éves gyerekként tévedtek be játszóházunkba, s nőttek fel az évek alatt 15-17 éves nagyfiúkká és lányokká. De náluk is sokkal többen vannak azok a látogatóink, akik 18-22 évesen, főiskolás korral ülnek be hozzánk játszani, ők is öregedtek itt velünk öt évet, s közülük is jó néhányan visszajárnak öt-hat éve.

Cseszó és Lőrinc

Cseszó és Lőrinc riport alanyaként

Nem meglepő, ha valaki már megjelenésünk előtt Völgyjáró volt, hiszen a fesztivál mintegy két és fél évtizeddel ezelőtt megszületett, mi pedig csak hatodik alkalommal vagyunk résztvevői. Ráadásul, ha egy 20-25 éves fiatalember családjának itt van nyaralója, az már predesztinálja a haverokkal a nyárközepi helyi fesztiválozást.

Csapat a Völgyben

A fenti srác pedig Cseszó, s a haverok egyike pedig Lőrinc. 2005 óta jönnek össze ebben az időszakban ezen a helyen változó (10-25 fő) létszámban, aminek keményebb magját mintegy 10 haver képezi.

Cseszó partiban

Cseszó partiban

Telkükön a csapat jó része sátrazik, ami jellemzően a napi programkezdetet is meghatározza, mert a napsütés hamar agyforralóvá teszi a légkört a sátorhuzaton belül. A sátor által kivetett s megfáradt srácok ilyenkor káros szenvedélyeik markába kerülve próbálják elkószált agysejtjeiket összeterelni, hogy tízórai nyitásunkat követően fenti sejtek már egy irányba húzzák a szekeret. (Személyes véleményem szerint ez nem mindig sikerül tökéletesen, de mi erre a helyzetre is fel vagyunk készülve megfelelő játékkal.) Ebédszünet a kocsmában, valami harapnivaló, délután ismét játék, zárásunk után pedig azonnal beindul az éjszaka. Számukra ez az egyszerű menetrend tíz napra megadja az élet ritmusát.

S még egy fontos rendezőelvet tavaly kihangsúlyoztak: „barátnőt minden haver próbáljon meg a Völgyön kívül tartani”. (Minket néha szoktak kérdezni, hogy a klubokban miért kevés a lány és sok a fiú? A választ nem tudom, de az tény, hogy a Völgyben előbbi kérdés nem lenne jogos.)

Lőrinc koncentrál

Lőrinc koncentrál

Völgyön kívül

Cseszó a BMK-n tanult nappalin villamosmérnöknek, nyaranta dolgozott, Lőrinc hasonló, de levelező szakon a Kandót nyomta, miközben egy banknál dolgozott IT témakörben.

TársasjátékVölgyben

Ők is véletlenül keveredtek hozzánk, valamilyen kulturált és fedett helyet kerestek laza együttléthez, s egy próba után bennragadtak, majd visszajáróvá váltak. Kedvenceikké váltak a Yinsh, a Csótánypóker, a Bang és a „budimenedzseres” játék (Pecunia non olet). Otthon is vannak játékaik, kb. 10-20 fajta, olyanok mint Tikal, Carcassonne, Ticket to Ride, ismerőseikkel Rizikót, Activity-t, ultit szoktak játszani.

Számukra az alapvető igény egy játékkal szemben, hogy jó hangulatot teremtsen, sokan lehessen játszani, s fontosnak tartják a játék témáját, ami feldobja a partit. (De azért a Yinsh is ott volt a kedvencek közt. :o)

Ők – természetesen – idén is jöttek hozzánk játszani, már sok partit lejátszottak e kevés kezdeti nap alatt is, tegnap pedig csapatuk tagjai velünk együtt kapaszkodtak a sátor fémvázába, hogy el ne ragadja azt az erős délutáni vihar.

Várjuk őket és másokat is továbbra is, viharban, napsütésben.

Ezt már olvastad? : Milyen a magyar társasjátékos 2013 (teszt ere...
(2013.03.26.)

Itt lehet hozzászólni !