Magyar Társasjátékdíj – Eredményhirdetés

Tegnap átadtuk a Magyar Társasjátékdíj elismeréseit. Fődíjas lett a Mamutvadász, különdíjat kapott a Fauna.
Jelölt címet szereztek az Aranyváros, Qwirkle és Samarkand társasjátékok.

Aranyváros

Aranyváros

Fauna

Fauna

Mamutvadász

Mamutvadász

Qwirkle

Qwirkle

Samarkand

Samarkand

A Magyar Társasjátékdíj jelöltjeivel és díjazott játékaival a hazai közönséget kívánja segíteni abban, hogy felhívja figyelmét néhány kivitelében és működésében kiváló társasjátékra. A jelölt és díjazott játékok évről évre bővülő listája – reményeink szerint – támpontot adhat azoknak a játékos kedvű embereknek is, akik még csak most ismerkednek napjaink modern társasjátékaival.

A zsűri a boltokban kapható több mint 60 játékból igyekezett a széles közönségnek szóló, könnyen elsajátítható szabályú játékokat kiválasztani. Kimondott cél, hogy a díjazott játékok ne igényeljenek komoly társasjátékos tapasztalatot, emellett alkalmasak legyenek családi körben való játékra, és 2-3 generáció képviselőinek is szórakozást nyújtsanak.

A Magyar Társasjátékdíjért kizárólag magyar nyelvű társasjátékok indulhatnak. Közülük is azok, amelyek az utóbbi két naptári évben jelentek meg magyar nyelven, magyar nyelvű szabálykönyvvel és tartozékokkal, valamint a dobozukon magyar nyelvű tájékoztató olvasható.

A díj győztese 2012-ben a lapgyűjtögetős mechanizmusú Mamutvadász lett. Mellette jelölt címet szereztek az Aranyváros, Qwirkle és Samarkand társasjátékok. A zsűri különdíjban részesítette a Fauna című műveltségi társasjátékot is szórakoztató és ismeretterjesztő voltának elismeréseként.

Kapcsolódó anyagok:
Magyar Társasjátékdíj 2012
Ezt már olvastad? : Társasjáték-Fejlesztők Napja 6.
(2014.03.06.)

Itt lehet hozzászólni !