A fesztiválok hónapja…

jegy

A november a társasjátékos fesztiválok és versenyek hónapja lesz. Legalábbis, ami a társasjátékozási lehetőségeket illeti. Szinte minden hétvégére találhat valami elfoglaltságot a kalandos kedvű olvasó. Vegyük is gyorsan végig, hogy milyen nagyobb kaliberű rendezvényekre látogathatunk el…

* * *

Társasjátékos Olympia (novemberben végig; döntő: dec. 1-2)
A Társasjátékos Olympia egy országos, több állomásos versenysorozat, amelynek döntőjében a legjobbak mérhetik össze tudásukat és nyerhetnek értékes nyereményeket különféle társasjátékokban. A versenyen bárki indulhat, aki ismeri a kiírásban szereplő játékok szabályait, és ideje lehetővé teszi számára a selejtezőkön való részvételt. Az olimpia selejtezői már szeptember óta zajlanak, de talán még az se késett el nagyon, aki csak most kap észbe. Még van egy-két hely, ahol várják a jelentkezőket.

Kapcsolódó anyagok:
- Versenyszabály

A kezdeményezésben résztvevő, jelentkezést még fogadó klubok:
- Gémklub (selejtezők minden héten kedden)
- Nagytarcsai Társasjáték Klub (következő alkalom: 11.03)
- Társasjátékos Klub XVI. kerület (következő alkalom: 11.10.)
(A részvétel ingyenes.)

* * *

Pécsi Társasjáték Kiállítás és Vásár II. (november 16-17)
2012. november 16-án és 17-én több mint 50 társasjátékot próbálhattok ki egy helyen Pécsett, a PKK Szivárvány Gyermekházban. A játékok között ott lesz számos “Év játéka” és “Magyar Társasjátékdíjas” játék is, de a komplex játékok kedvelői is szemezgethetnek az esseni újdonságokból.
A rendezvény helyszínei tematizáltak. Péntek este jazz, bor és játék várja elsősorban a felnőtteket (élő zenével). Szombaton gyermekkoncerttel zár a rendezvény. A szervező a Bendegúz Gyermekzug.

Kapcsolódó anyagok:
- Meghívó és részletes program
- Fotógaléria az előző rendezvényről

* * *

Társasjáték Határok Nélkül VII. (november 24.)
A Társasjáték Határok Nélkül az egyik legrégebbi és általunk nagyra tartott verseny. A rendezvényre időről időre mi is ellátogatunk, hogy utána elismeréssel beszéljünk arról, hogy a szervezők mennyire profin tudnak egy ennyi fiatalt megmozgató versenyt szervezni. :-)
Na jó, nem ezért látogatunk el, de mindig ilyen érzésünk van a rendezvény után. A rendezvény idén 3 életkor szerinti kategóriában várja a jelentkezőket, Budapesten, az Árpád Gimnáziumban.

Kapcsolódó anyagok:
- Részletek és jelentkezési lehetőség

* * *

Mensa Társasjáték Fesztivál II. (november 24-25.)
Idén is lesz Társasjátékos Fesztivál a KöKi Terminálban. A főszervező a Mensa, és terv szerint mi is segíteni fogunk. A részleteket sajnos még nem ismerjük, de ha kiderül valami, még jelentkezünk.
(A részvétel itt is ingyenes lesz.)

 

3 hozzászólás “A fesztiválok hónapja…” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !