A fesztiválok hónapja (2. rész)

jegy

Mi megmondtuk: e hónap a társasjátékos rendezvények kiemelt hónapja. A múltkori cikkünkhöz képest további négy versenyről, egy új Matés klub nyitó napjáról, és egy nagyon szimpatikus karácsonyi adománygyűjtő akcióról adhatunk számot.

Karácsonyi játékvásár és árverés (2012.12.02-ig)

Ha van pár elfekvőben lévő játékod, és senki sem harap rá, vagy feltankoltál sok promó cuccal, és párat felajánlanál, a BGG Figyelő karácsonyi árverésén mind felajánlóként mind vevőként számítanak a részvételedre. Felajánlóként meghatározhatod a kikiáltási árat, továbbá azt, hogy mely alapítványnak/közhasznú társaságnak kívánod felajánlani a befolyt összeget (illetve annak legalább 50%-át).
További információk: Karácsonyi játékvásár és árverés

Virányosi klub (2012.11.24, Virányosi Közösségi Ház)

2012.11.24-én, 13 és 20 óra között egy új klub, a Magyar Társasjátékos Egyesület és a Virányosi Közösségi Ház által közösen szervezett “Virányosi klub” várja szeretettel a játszani vágyó és játszani szerető érdeklődőket. Korosztály-megkötés nincs, a belépés ingyenes.
Hozd magaddal a kedvenc társasjátékod!
A klub címe: 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c.
További adatok: Virányosi klub

Crokinole verseny (2012.11.18, Anduril klub)

Ha szereted a pöckölgetős társasjátékokat, november 18-án 10 órától szeretettel várnak az Anduril klubba a Crokinole verseny szervezői. A jelentkezéshez nem szükséges a játék ismerete; a szervezők felzárkóztatási célzattal két óra gyakorlójátékot tartanak, ahol elsajátíthatod a játék szabályait, és a pöckölés trükkjeit. A versenyt svájci rendszer szerint bonyolítják, amely esélyt ad a felzárkózásra egy-egy elszúrt meccs után.
Részletek: Crokinole verseny

Dominion bajnokság (2012.11.18, Gémklub)

Ha szereted a pakli-építős játékokat, bizonyára hallottad már a Dominion játék nevét. A játék tervezője, Donald X. Vaccarino, 2009-ben ezzel a játékával megnyerte a “Spiel des Jahres” díjat.
A Gémklub most a harmadik bajnokság legnagyobb előselejtezőjét tartja 18-án 14 és 20 óra között a Ráday utcai boltban és klubban.
További adatok: 3. Dominion bajnokság előselejtező

Társasjáték Fesztiválos társasjáték versenyek (2012.11.24-25)

A KÖKI Terminálban tartott Mensa Társasjáték Fesztivál nem csak az új játékok karácsony előtti megismeréséről szól, hanem a versenyekről is. November 24-én szombaton Offboard (10-15 óra) és Carcassonne (15-20 óra) játékokból szerveznek versenyt, míg vasárnap Agricola bajnokság lesz (10-19 óra). Ha azt akarod, hogy biztos helyed legyen a versenyen, jelentkezz előre az erre szolgáló regisztrációs felületen, melynek épp a mi oldalunk ad otthont :-)
Előregisztráció: előregisztráció a versenyekre

* * *
Emlékeztetőül egy lista azokról a rendezvényekről, amiket már a múltkori cikkünkben is megemlítettünk:
II. Pécsi Társasjáték Kiállítás és Vásár (2012.11.16-17)

Pénteken jazz, bor és játék, szombaton elsősorban családi programok várják a rendezvényre látogatókat. A rendezvényen lesznek esseni újdonságok, Spiel des Jahres győztesek és Magyar Társasjátékdíjas játékok is. Szervező: Bendegúz Gyermekzug.
További adatok: II. Pécsi Társasjáték Kiállítás és Vásár

Társasjáték Határok Nélkül VII. (2012.11.24.)

Társasjáték verseny a budapesti Árpád Gimnáziumban. Több, mint 100 résztvevő, 5 verseny-csoport, életkor szerinti kategorizálás a verseny ideje alatt. A belépőhöz teljes ellátás tartozik
Jelentkezési határidő: november 20.
Részletek és jelentkezés: Társasjáték Határok Nélkül VII.

Mensa Társasjáték Fesztivál II. (2012.11.24-25)

Családi és komplex játékok, szombat és vasárnap 10 órától 20 óráig a budapesti Köki Terminál második szintjén. A fesztivált a tavalyihoz hasonlóan most is a Mensa Társasjátékdíj győzteseinek kiválasztása, illetve társasjáték versenyek kísérik. A rendezvényen a részvétel ingyenes.
További információk: Társasjáték Fesztivál II.

Társasjátékos Olympia (2012.12.01-02)
A nyár óta zajló Társasjátékos Olympia döntője, ahol az országos selejtezők során továbbjutott legjobb játékosok mérhetik össze tudásukat. Eredményhirdetés 8 kategóriában és további egyedi kategóriákban is. A rendezvényre a játszani várókat is szeretettel várják.
Helyszín: Erzsébetligeti Színház és Corvin Művelődési Ház.
Részletek: a Társasjátékos Olympia szervezőinek oldalán (hamarosan)
Ezt már olvastad? : Társasjáték vásárlási tanácsok (2. rész)...
(2011.12.21.)

Itt lehet hozzászólni !