Crokinole, ízig-vérig verseny

Érmek

Az érmek

December 9-én Budapesten megrendezésre került Magyarország I. Crokinole versenye az Anduril Társasjátékos Klubban.

Sajnálatos módon ez a fantasztikus játék csak “most” ért ide Magyarországra, annak ellenére, hogy kialakulása az 1860-as évekre tehető. Kanadában készítették az első játékot, és népszerűsége folyamatosan nőtt, így mára szülőhazájában és Amerikában óriási népszerűségnek örvend.

1999 óta világbajnokságot is rendeznek, és Európában is egyre nagyobb körben válik ismeretté és népszerűvé.

A verseny

Öt táblán zajlottak a mérkőzések a 16 versenyző között, ebből négyen voltak a női nem képviselői. Az egész versenyről elmondható, hogy nagyon jó hangulatban telt, de természetesen feszült és szoros mérkőzéseknek is tanúi lehettünk! Itt megtapasztalhattuk az igazi versenydrukk jelenlétét, ahol már nem egy egyszerű egymás közti játékról, hanem a továbbjutásról volt szó.

A jövő

A jövő

Első körben 4*4 fős csoportokban történtek a selejtezők, ahol is mindenki-mindenkivel játszott. A csoportokból 2-2 fő jutott tovább az első helyért vívott küzdelemben, ahol már kieséses rendszerben játszottak egymással. Az első körben “kiesett” játékosok sem unatkozhattak, mert a végső ranglista kialakulásáig mindenki játékban maradt. A verseny döntője rendkívül izgalmasra sikeredett, és bravúroktól sem mentes mérkőzést láthattunk.

Remélem, hogy ez a fantasztikus játék Magyarországon is hódító útjára indul, és mihamarabb egyre többen leszünk az elkövetkező versenyeken! Ami a Crokinole erőssége, hogy kortól és nemtől függetlenül bárki játszhatja, és sikereket érhet el benne!

Mindezt bizonyítja a verseny döntő mérkőzése, ahol is a végső győztest rendkívül komoly kihívások elé állította a közel négyszer (!) fiatalabb ellenfele. Külön öröm számomra a rendezés mellett, hogy a saját készítésű tábláimat a verseny rendelkezésére bocsáthattam.

Köszönöm mindenkinek a részvételt, és bízom benne, hogy az elkövetkező alkalmakkor is találkozunk, remélhetőleg egyre többen!

Végül, de nem utolsósorban a verseny első hat helyezettjének ranglistája:

Nyertesek

Nyertesek

1. Gelics Attila
2. Szobonya Erik (12 éves!)
3. Rimár Zsolt
4. Méhes Előd
5. Nagyidei Róbert
6. Szabó Lajos

Játékos Üdvözlettel,
Rimár Zsolt


Rövidesen infók a játékról és az induló bajnokságról: www.crokinolejatek.hu

Fényképek a Mate fb oldalán: fényképek a versenyről

Ezt már olvastad? : Szigorított a Kickstarter a projektindítási f...
(2012.09.27.)

Itt lehet hozzászólni !