Balmazújvárosi Társasjáték Klub – klubajánló

Klubajánló sorozat – 21. rész
Bemutatott klub: Balmazújvárosi Társasjáték Klub

Azt, hogy a társasjátékozás egy egyre népszerűbb hobbi, jól mutatja az ezzel foglalkozó klubok számának emelkedése is. Ha visszaemlékezünk 2009-re, alig 10 klub működéséről tudtunk országszerte. Most pedig…

A magyar klubokat bemutató sorozatunk legújabb részében a Balmazújvárosi Kistérség Alternatív Kulturális Ifjúsági Egyesület által működtetett társasjátékos klubról olvashattok.

1. Mit kell tudnia az olvasóknak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?

A klubunk 2011. novemberében alakult meg a Balmazújvárosi Kistérség Alternatív Kulturális Ifjúsági Egyesület (Továbbiakban: BAKI Egyesület) égisze alatt. Nagy Péter és jómagam voltunk az ötletgazdák. Már korábban is létezett egy néhány fős csoportunk, akik együtt játszottak társas- és szerepjátékokat. A klub célja , egy olyan közösséget kiépíteni, illetve alternatív szórakozási lehetőséget kínálni a város fiataljainak, amely kizökkenti őket a szürke hétköznapokból, erre a legjobb eszköznek a társasjátékot találtuk, így született meg az ötlet, hogy hozzunk létre egy klubot. A klub jelenlegi létszáma 30 fő, de folyamatosan bővülünk.

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?

A klubunk 4060 Balmazújváros, Batthyány utca 21. szám alatt található. A befogadóképessége 80 fő. Általában 20 fő szokott összegyűlni egy alkalomra.

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?

A játékainkból adódóan elsősorban a 14-40 év közötti korosztály, de idősebbeket és fiatalabbakat is szívesen látunk. Ahogyan az a társasjátékok dobozain is található 8-99 éves korig várunk mindenkit! :)

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

Eddig szedtünk egy jelképes havi tagdíjat, de a jövőben becsületkasszával üzemelünk, hogy a játékkészletet bővíteni tudjuk!
Heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap gyűlünk össze a klubban, de a tanszünetek és a szabadságolások idején napi szinten is összeülünk.

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?

A játék repertoárunk, ahogyan azt a képek is elárulják, meglehetősen vegyes, de elsősorban stratégiai, gazdasági és party játékokkal játszunk. Összesen 20 játékunk van, amit néha a klubtagok saját játékokkal egészítenek ki. A kedvencek: Catan telepesei alapjáték, Trónok harca, Wiz War, Galaxis Roncsderbi, Kingsburg. Elveinkben a többször egy játékkal elvet követjük, de lehetőség szerint folyamatosan bővítjük a játékparkunkat.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

A Facebookon Balmazújvárosi Társasjáték Klub néven vagyunk megtalálhatók, de a BAKI Egyesület honlapján is láthatók elérhetőségeink.
Telefonon az én számomon: 20-296-3359 (Ferenczi László a Balmazújvárosi Társasjáték Klub elnöke), vagy személyesen a klubházban.

7. Van-e valami egyéb fontos dolog, amit el akarsz mondani a klubról?

A fenntarthatóság jegyében, bővíteni kívánjuk játéktárunkat nem csak táblás, hanem szerepjátékokkal is. Emellett szeretnénk versenyeket szervezni és tovább népszerűsíteni a társasjátékokat, illetve bővíteni a létszámunkat, valamint felvenni a kapcsolatot más társasjátékokkal foglalkozó közösséggel.

Kapcsolódó anyagok:
Ezt már olvastad? : Célkeresztben a MATRISZ – a Magyar Társ...
(2014.04.15.)

Itt lehet hozzászólni !