Pöccre induló játék (Crokinole)


2012 óta létezik a magyarországi társasjátékos közösségnek egy olyan része, melynek a kroki szóról elsőre már nem egy hüllő (és nem is egyfajta csattanós írás) jut az eszébe, hanem a Crokinole nevű pöckölős ügyességi társasjáték.

Ha minden igaz, akkor idehaza nagyjából egy időben ketten is beleszerettek annyira ebbe a kanadai forrású játékba, hogy az ismerkedést követően rövidesen a gyártásába kezdtek, valamint bemutatók és versenyek szervezésével igyekeznek ismertté és kedveltté tenni.

Rimár Zsolt – egy társasjátékos cimborája révén – tavasszal ismerkedett meg a játékkal és beszerzési árával, így ezen infók és a hirtelen jött “szerelem” arra ösztönözte, hogy legyártson egy saját példányt, amivel tavasz végén “roadshowzni” kezdett társasjátékos klubokban.

A kecskeméti társasjátékos táborban versenyt szerveztek belőle, ekkor már több – Zsolt által készített – példány létezett a játékból, majd Budapesten is versenyeket szervezett. Jelenleg pedig klubnapokat tart a játék kedvelőinek és érdeklődőknek – egyelőre – két helyszínen: az Anduril társasjátékklubban és a MOM Művelődési Központban.

A játéknak és a kapcsolódó információknak általa létrehozott weboldala a crokinolejatek.hu ahol rövidesen információk várhatók a MOM crokinole-os rendezvényeiről.

A másik rajongó pedig Karcagi Péter, aki decemberben mutatkozott be weboldalával (crokinole.hu) és karácsonyi akciójával, aminek révén még több érdeklődő magánszemély és klub hódolhat az új hobbinak a beszerzett játékokkal.

És most már Péter révén is be lehet szállni a küzdelembe, hiszen ő is szervez versenyt márciusban Kecskeméten, aminek meghirdetése a crokinolehu.blogspot.hu oldalon olvasható.

Aki kíváncsi lett a játékra, illetve a vele kapcsolatos hazai eseményekre (például a tervezett országos bajnokságra), annak azt tudjuk ajánlani, hogy figyelje a fenti weboldalakat.

Mi a jelentősebb eseményekről facebook-oldalunkon továbbra is hírt fogunk adni.

Jó szem, matek és fizika, valamint biztos pöccintés: pusztán ennyi kell hozzá!

Ezt már olvastad? : Szigorított a Kickstarter a projektindítási f...
(2012.09.27.)

Itt lehet hozzászólni !