Társasjáték Fejlesztők Napja 4

Társasjáték Fejlesztők Napja logó

2013. április 27-re ismét meghirdetjük a Társasjáték Fejlesztők Napja nevű rendezvényünket. Ha társasjáték-fejlesztésén gondolkozol, vagy van olyan ismerősöd, aki játékfejlesztésre adta a fejét, esetleg szívesen támogatnád a fejlesztők munkáját tesztelőként, érdemes mielőbb regisztrálnod a rendezvényre, hogy a helyed garantált legyen.

A rendezvény felépítése:

1. Kerekasztal-beszélgetés a felhasználóbarát társasjátékokról
A program nyitó kerekasztal-beszélgetése a játékfejlesztéssel és játékkiadással kapcsolatos kérdések megbeszélésére szolgál. A kerekasztal-beszélgetés témája nyitott, vagyis a beszélgetés alatt bárki hozzászólhat az elhangzottakhoz vagy felteheti játékfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseit.

A kerekasztal-beszélgetés kiemelt vendége ez alkalommal Csete Viktor, a KártyaGyár alapítója és működtetője lesz. Vele, és a meghívásunkat elfogadó többi kiadóval a társasjátékok kiadással kapcsolatos nyomdázási és grafikai kérdéseit szeretnénk kicsit jobban körbejárni. A beszélgetés alatt többek közt olyan kérdésekre keressük a választ, mint hogy mi tesz egy társasjátékot felhasználóbaráttá, hogyan lehet egy játék kivitelezési költségeit csökkenteni, stb.

A játékfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseidet a könnyebb tervezhetőség érdekében javasoljuk, hogy már regisztrációkor is fogalmazd meg. (Lásd: regisztrációs űrlap.)

2. Társasjátékok bemutatása
A kerekasztal beszélgetést követő másfél óra a fejlesztők társasjátékainak bemutatására szolgál. A cél, hogy mindenki valamiféle előzetes képet kaphasson a felvonultatott játékokról.
Ha a rendezvényre szerzőként jelentkezel, arra kérünk, gondold végig előre, hogyan tudnád bemutatni a játékodat 3-5 percben.

3. Tesztjáték
A rendezvény utolsó fázisában 3 turnusban történik a társasjátékok tesztelése. Ha van már a játékodnak saját, több tesztelésen is átesett prototípusa, akkor most élesben kipróbálhatod, hogyan fogadja a közönség, milyen kritikákat vagy javaslatokat fogalmaznak meg vele kapcsolatban.

A társasjátékodhoz javasoljuk, hogy készíts a játékosok számával megegyező darabszámú A/5 méretű segédletet is, hogy menet közben a résztvevők fel tudják frissíteni a szabálymagyarázat emlékeit, könnyen áttekinthessék, hogyan zajlik majd a pontozás, milyen cselekedetek közül választhatnak.

A korábbi alkalmaktól eltérően a társasjátékok tesztelése kategorizáltan történik. Minden résztvevő a jelentkezésekor kizárhatja egy kategória játékait (ha akarja), és kérheti, hogy csak olyan társasjátékokhoz osszuk be, amik a maradék kategóriákba esnek.

A kizárásra választható kategóriák a következők:
1.) gyermek, logikai és kvíz játékok
2.) családi játékok
3.) harci elemeket is megjelenítő játékok (függetlenül attól, hogy a témájuk vagy a működésük ilyen)

A rendezvény helyszíne
A rendezvénynek a MOM Kulturális Központ biztosít helyet. (Ezúton is köszönjük a lehetőséget!)

MOM Kulturális Központ
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 18. (térkép)
Időpont: 2013.04.27 (szombat)
Gyülekezés: 10:45-től
Kezdés: 11:00-kor (pontosan)

A rendezvényre – kérjük – pontosan érkezzetek, mert a későn érkezőket csak bizonyos időközönként fogjuk a terembe beengedni, hogy ne akasszák meg a beszélgetés menetét.

Regisztráció
A rendezvényen a játékok tesztelése 8 asztalon történik, vagyis a három turnus alatt 24-30 társasjáték kerülhet tesztelésre.

Túljelentkezés esetén az alábbi korlátozásokat tervezzük bevezetni:
az elhozott társasjátékok közül fele részben az időben korábban regisztrált, fele részben a bemutatón a közönség által megszeretett játékokat soroljuk a tesztelésben előre
a kereskedelmi forgalomban kapható társasjátékok túljelentkezés esetén kizárólag csak az utolsó (harmadik) turnusban tesztelhetők, ha marad rájuk idő és hely
túljelentkezés esetén a tesztelők részére az egyesület nem tud minden turnusban helyet garantálni.

A kerekasztal beszélgetésre és a játékok bemutatkozására való megkötés túljelentkezés esetén sincs, azonban a rendezvényre ekkor is regisztráció szükséges.

A rendezvény ingyenesen látogatható!

Jelentkezés

  • Regisztrációs űrlap játékfejlesztők részére (lezárva)
  • Regisztrációs űrlap tesztelők vagy egyéb érdeklődők részére (lezárva)
  • A játékok bemutatására vonatkozó általános irányelvek

Menetrend
A Fejlesztők Napjának tervezett menetrendje:

11:00 – 12:30 kerekasztal-beszélgetés
12:30 – 14:00 a játékok bemutatkozása
14:00 – 14:30 ebédszünet
14:30 – 16:45 tesztjáték (I. turnus)
16:45 – 19:00 tesztjáték (II. turnus)
19:00 – 20:30 tesztjáték (III. rövidített turnus)
20:30 – 21:00 záró kerekasztal megbeszélés

Ezt már olvastad? : Magyar Társasjátékdíj – Az első két év ...
(2012.09.23.)

Itt lehet hozzászólni !