Vérrel vívott szabadság – letölthető társasjáték

A Vérrel vívott szabadság egy egyszemélyes történelmi játék, amelynek témája az 1848-49-es szabadságharcunk. A játékos a magyar kormányt testesíti meg, amely próbálja megvédeni az országot a különböző irányokban közeledő ellenséges seregektől.

A társasjáték térképe

A játékot eredetileg a Sztratégosz Játékműhely blog olvasóinak szántam meglepetésként, de mivel a játék fájljainak mérete túlnőtte a blog kereteit, ezért Raud szívességéből ide kerülnek fel az anyagai. A mellékelt fájlok a térképet, valamint a jelzőket és a kártyákat tartalmazzák.

A játék a Wargame-ek közé tartozik, ahol azért a csaták mellett szerepet kapnak a politikai és a gazdasági események is. Mivel a szabályai egyszerűek és rövid idő (kevesebb, mint 1 óra) alatt lejátszható, bátran ajánlom kipróbálásra mindenkinek. A játék alapja egyébként a VPG kiadó jól bejáratott States of Siege rendszere, amelyről szintén szól egy ismertető cikk a blogon.

A játék szerintem izgalmasra és változatosra sikerült, de kíváncsi vagyok minden véleményre, kritikára és javaslatra. Jó játékot!

Ezt már olvastad? : Mamutvadász játékismertető
(2012.10.09.)

Itt lehet hozzászólni !