Adó 1% – miért minket válassz?

adó 1%

Nyakunkon a személyi jövedelemadó bevallás határideje, ami 2013. május 21. Ha még nem ajánlottad fel az adó 1%-odat egyetlen civil szervezetnek sem, íme néhány érv, miért minket válassz.

1. Klubokat üzemeltetünk

Az egyesületnek kiemelt tevékenységei közé tartozik társasjátékos klubok működtetése, ahol az oda betérő látogatók ízelítőt kaphatnak a modern társasjátékok világáról, megismerhetik a társasjátékozás alapjait, és játékválasztási kérdésekre kaphatnak választ. A kluboknak közösségformáló szerepe van. Minden klubunk általában 10-20 fős törzsközönséggel rendelkezik.
A játékmesteri feladatokat az egyes klubalkalmakon az egyesület önkéntesei látják el. Az egyesület 8 klubot működtet országszerte.

2. Kulturális rendezvényeken népszerűsítjük a társasjátékozást

A társasjátékozás népszerűsítése és pozitív személyiségformáló hatásai miatt igyekszünk a nagyobb szabású kulturális rendezvényeken is megjelenni.

A legnagyobb rendezvény, ahol 2012-ben megjelentünk a Művészetek Völgye volt. Itt immár hetedik alkalommal voltunk a Völgy játékmesterei, és mutattunk be társasjátékokat 10 napon keresztül számos önkéntessel az erre fogékony érdeklődők százainak.

Emellett résztvevők voltunk a két napos pécsi Szamárfül Fesztiválon (2012. augusztus) és a szintén két napos KÖKI Fesztiválon (2012. december) is, valamint pár kisebb, de szakmailag jelentősnek számító rendezvényen: a II. Pécsi Társasjáték kiállítás és vásáron (2012. november), a Társasjáték Határok Nélkül VII. nevű ifjúsági rendezvényen (2012. november), valamint különféle önkormányzatok, vagy civil szervezetek kulturális rendezvényein (pl. SINOSZ).

3. Hangsúlyt helyezünk a tájékoztatásra

A társadalom tájékoztatását a társasjátékok világáról kiemelt feladatunknak érezzük. Szeretnénk, ha egy-egy társasjáték kiválasztása az embereknél tudatos döntés lenne, és vásárlás előtt megismernék az egyes társasjátékok értékeit. Mivel ezen tájékozódások egyre nagyobb része zajlik interneten keresztül, ezért online felületen is igyekszünk mindent elkövetni azért, hogy a társasjátékozás iránt érdeklődőket információhoz juttassuk.

E célból az egyesület rendszeresen frissülő híreket / ajánlókat / társasjátékos kezdeményezéseket felsorakoztató honlapot, ill. Facebook oldalt működtet. Igyekszünk a témára fogékony emberekhez információt eljuttatni, illetve hobbijuknak, érdeklődési körüknek közösségi színteret biztosítani.

Itt érdemel szót az általunk működtetett Játékszabály segélyszolgálat, amelyhez játékszabály értelmezési kérdésekkel fordulhatnak az érdeklődők, valamint a Magyar Társasjátékdíj is.

4. Magyar Társasjátékdíj

Az utóbbi években a társasjátékok világa is olyan hatalmas erdővé változott, melyben könnyű eltévedni. A különböző játékdíjaknak nem a jutalmazás az elsődleges szerepe, hanem az, hogy a sűrűben bolyongóknak megmutassák a célhoz vezető utat. Az általunk 2010-ben alapított – s évente kiosztott – díj célja, hogy szakértő zsűri javaslatát közvetítse minél több játszani vágyó családnak a legjobbnak ítélt, és frissen magyar nyelven megjelent társasjátékokról.

5. Fontosnak tartjuk a magyar játékfejlesztők támogatását

E célból készítettük el, és gondozzuk a Játékfejlesztői útikalauz és Költségkalkulációs segédlet nevű kiadványainkat, amelyek a társasjáték fejlesztés folyamatához adnak különféle játékfejlesztői és pénzügyi tanácsokat. Emellett félévente megrendezzük a Társasjáték Fejlesztők Napja nevű szakmai rendezvényünket, melynek célcsoportja szintén a saját tervezésű társasjátékok fejlesztői. Fontosnak tartjuk, hogy néhány más közép-európai országhoz (Csehország, Lengyelország) hasonlóan nálunk is aktív és eredményes játékfejlesztő közösség alakuljon ki. A rendezvény célja a fejlesztők egymással való megismertetése, a köztük való kommunikáció erősítése, valamint a leendő társasjátékok bemutatási, tesztelési és véleményezési lehetőségének biztosítása.

6. Célunk, hogy tevékenységünkkel megmutassuk…

A társasjátékozás nem csak a kisgyermekeknek kínál hatékony és tartalmas időtöltést, hanem a felnőtteknek és családoknak is. Célunk, hogy az érdeklődőket közelebb vigyük a modern társasjátékok világához, és e lépéssel a felnőtt generáció tömegpiaci játékok által befolyásolt képét pozitív irányba változtassuk. Célunk a szerzői társasjátékok népszerűsítése.

A személyi jövedelmadó bevalláshoz szükséged lesz:
  • MaTE adószám: 18710003-1-13 (ha minket választasz)

Egyesületünk létezésének közel egy évtizede alatt számos további – társadalmi értékkel rendelkező – megvalósításra váró ötletet tároltunk el a kamrában, amiknek elővételét gátolja erőforrások és finanszírozás egyelőre fennálló hiánya. Ezekről nem lemondva, minden évben egyeztetünk, és várjuk, hogy megvalósításukhoz a lehetőségek biztosítottak legyenek.

A támogatásod előre is köszönjük!

Ezt már olvastad? : Tizenegy játéktervező, akit ismerned kellene ...
(2013.04.17.)

Itt lehet hozzászólni !