A társasjáték fejlesztő feleségek élete

társasjáték fejlesztő feleségek

Össze akarod kötni az életed egy társasjáték fejlesztővel? Gondold meg kétszer is! De főleg: ne vágj bele anélkül, hogy tudnád, mi vár rád!

Az alábbi cikket Ignacy Trzewiczek, a 51st State, Stronghold, Robinson Crusoe (stb.) társasjátékok szerzőjének felesége, Merry írta – nem túl jó angolsággal – a Board games that tell stories blogra.
A következőkben ennek fordítása olvasható. Jó olvasást hozzá!

* * *

Olyasvalakivel tervezel együtt élni, aki társasjátékokat tervez? Legyél óvatos… Az egész lakásod az ő munkahelyévé alakulhat át, és a munkája az egész életedre kihat majd.

Dobozok

Elmész vásárolni, és bevásárló szatyor helyett dobozban hozod haza a vásárolt holmikat? Ne is próbáld meg kidobni! Innentől kezdve ez a lakásod egyik legfontosabb eleme. Ez lesz az új társasjáték prototípusnak, vagyis az ork, goblin, és elf seregeknek az új otthona…

Tartalék alkatrészek

Van egy doboznyi rossz gyermekjátékod, amit titokban megpróbálnál kidobni? Eszedbe ne jusson! Ezt nem teheted meg. Ezek a gyermekedtől elszedett apró játékok ugyanis az új prototípus legfontosabb alkatrészei.
Igen, még a barbi baba feje is…

Bögrék

Kora reggel szívesen innál egy csésze kávét? A kedvenc bögrédben? Hm, hisz tudod, hogy hol van a bögréd… Nem a faliszekrényben természetesen. Hanem a táblán, és egy új prototípus aprócska elemeit tartalmazza…

Padló

Szombat reggel ki szeretnél takarítani a lakásodban? Jobban teszed, ha nem használsz porszívót. Fogalmad se lehet róla, milyen nehéz kiszedni belőle egy elfet, aki egy nappal ezelőtt egy Lego gyűjteményhez tartozott, de most a vadi új prototípus egyik új bábuja…

Kutyád vagy macskád van? Jobb, ha megtanítod nekik, hogy ne egyenek meg semmit sem a padlóról. Fogalmad sincs, milyen nehéz kiszedni egy kutya hasából egy elfet.

Bizalmas adatok

A gyermeked át akarja hívni a barátait hozzátok? Hmm… Jobban jársz, ha elrejted az új prototípust. Ez ugyanis szigorúan titkos! De a legfontosabb, hogy elmagyarázd nekik, hogy az apjuk nem mentálisan sérült, de nem szereti, ha fogdossák a társasjátékait, ezért LÉGY SZÍVES, LÉGY SZÍVES ne nyúljanak hozzá az asztalon lévő játékaihoz.

Szabadság

Meg szeretnéd beszélni a szabadságra vonatkozó terveidet a férjeddel? Meg fog hallgatni, bár kicsit érzéketlenek lesznek a szemei. Végül egész könnyen belemegy abba, hogy a szabadságot Afrikában töltsétek, és az egyetlen kérdése ennyi lesz: “Lesz ott wi-fi és valaki, aki játszik majd a prototípusokkal és velem?”

Ebéd

Várod a hétvégét? A családi ebédet? És megkérdezed a férjed, hogy mit szeretne enni? Látni fogod, hogy a szeme összeszűkül, és arra gondol közben: “Ha én egy nagy és jó ebédet kérek, el kell takarítanom a prototípust az asztalról”… Ezért inkább így válaszol: “Csak egy tojást. Most nem vagyok igazán éhes.”

Minden nap egy prototípus van az asztalunkon. Nagy asztalunk van, de egyetlen asztal sem elég nagy, ha egy társasjáték tervezővel élsz együtt…

Tesztelő szükséges

Életem minden egyes pillanatában egyetlen utasítást hallok: “Merry, ülj le, és játszunk!” Bármelyik pillanatban. Este vagy reggel. Nincs kifogás… Így hát játszom.

A jövő…

Talán egyszer az Én Kedvenc Játéktervezőm egy apró társasjátékot tervez majd meg. Egy kis táblával, amihez csak 6 token és 10 kártyalap tartozik. És mi egy nagyot eszünk majd a nagy asztalunkon.
De hogy őszinte legyek, nem tudok főzni. Szóval, Ignacy, az ebédlő asztal a tiéd. Használd bölcsen!

A cikk angol nyelven itt olvasható:
Board games that tell stories (blog)
Ezt már olvastad? : 2016, az első Printjáték verseny – ered...
(2016.06.20.)

Egy hozzászólás “A társasjáték fejlesztő feleségek élete” bejegyzésre

  • Csabi szerint:

    Hát nekem még mindig nagyon szimpatikus lenne akár csak együtt lógni folyamatosan egy társasjátéktesztelővel. :) Önkéntesen is vállalnám a prototípusok kipróbálását. Ha valakinek szüksége van ilyen személyre: csabalogh5@gmail.com ;)

Itt lehet hozzászólni !