Völgyjáték (bár rég volt már, de…)

Bár a nyár – főleg innen, az októberi nem túl melegből szemlélve – messzinek tűnik, most mégis visszakanyarodunk hozzá egy rövid időre.
Hugi cikke következik a július végén megrendezett Művészetek Völgye fesztiválról és a JátékVölgyről…

Művészetek Völgye logo

Gyermekkorom óta sokat és szívesen játszom barátaimmal, családommal. A társasjátékokat általában télen vesszük gyakrabban kezünkbe, mikor este a meleg szobában összeül a család, megvacsorázik és kezdődhet a játék. Számomra ez a családunk egyik olyan programja, melyből senki sem hiányozhat.

Ezen előzmények után vállalkoztam önkéntes munkára a Művészetek Völgye keretein belül a Társasjátékos egyesületnél.

Művészetek Völgye

Az egy hét önkéntes munka sok új ismerettel- ismeretséggel gazdagított. Érdekes volt megtapasztalni hogy a sok művészeti program mellett fiataloknak és idősebbeknek mekkora igényük van a társasjáték nyújtotta örömökre, megtapasztalni, hogy nem csak a család közös programja lehet egy játszma.

Az egyesület jelenlevő tagjai (a játszatók) rengeteg új társasjátékkal ismertettek meg engem is, majd megtanítottak, hogyan ismertessem azokat a játszani vágyókkal. Több száz társasjáték állt rendelkezésére az udvarba tévedőknek, sokan a Völgy egyik legjobb udvarának titulálták a játékos helyiséget, ahol társaságokba verődve próbálhatták ki a jobbnál jobb, eddig még általuk nem játszott játékokat.

A játszatók igényeknek megfelelően hol kívülálló szemlélőként, hol játékosként vettek részt a partikban. Sok eddig általam nem is gondolt problémára adott megoldást a játékok kipróbálásának lehetősége. Például kértek segítséget szülők, hogy ajánljunk a családjuknak megfelelő izgalmas játékot, a bő választék lehetőséget adott arra, hogy a számukra legmegfelelőbbet találják meg.

Többen kerestek olyan játékokat, melyek már a haladók bonyolult világában helyezkednek el. A gyermekek számára éppúgy mint a felnőtteknek óriási élményt nyújtott a játékok szórakoztató világa, mely kikapcsolódás közben mozgatta meg gondolkodásukat.

Nekem a Dixit, és a Hanabi vált a kedvencemmé. Mint megtudtam, az egyesület több esemény kapcsán jelen van az ország különböző pontjain, ahol mosolyra bírják a játszani vágyókat, remélem én is részese lehetek ennek az örömnek máskor is.

Ezt már olvastad? : 31 oldalnyi háborús társasjáték
(2012.11.03.)

Itt lehet hozzászólni !