Társasjáték Fejlesztők Napja 5

Társasjáték Fejlesztők Napja logó

2013. november 9-én (szombaton) ismét Társasjáték Fejlesztők Napja. Ha társasjáték-fejlesztésén gondolkozol, vagy van olyan ismerősöd, aki játékfejlesztésre adta a fejét, érdemes mielőbb regisztrálnod a rendezvényre, hogy a helyed garantált legyen. Tesztelőket és fejlesztőket ez alkalommal a helyszín befogadó képessége miatt csak korlátozott létszámban várunk (35 főben van a terem befogadóképessége maximalizálva).

A rendezvény felépítése:

1. Rövidített kerekasztal-beszélgetés
A kerekasztal-beszélgetés a játékfejlesztéssel és játékkiadással kapcsolatos kérdések megbeszélésére szolgál. A nyitó kerekasztal-beszélgetésének ez alkalommal nem lesz kiemelt vendége (és témája), mivel a rendezvény helyszínét és időpontját csak nemrég sikerült lefixálnunk. A hátralévő idő azon vendégek megkeresésére, akikre gondoltunk, nem elég.

A játékfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseidet a könnyebb tervezhetőség érdekében javasoljuk, hogy már regisztrációkor is fogalmazd meg. (Lásd: regisztrációs űrlap.)

2. Társasjátékok bemutatása
A kerekasztal beszélgetést követő másfél óra a fejlesztők társasjátékainak bemutatására szolgál. A cél, hogy mindenki valamiféle előzetes képet kaphasson a felvonultatott játékokról.
Ha a rendezvényre szerzőként jelentkezel, arra kérünk, gondold végig előre, hogyan tudnád bemutatni a játékodat 3-5 percben.

3. Tesztjáték
A rendezvény utolsó fázisában 3 turnusban történik a társasjátékok tesztelése. Ha van már a játékodnak saját, több tesztelésen is átesett prototípusa, akkor most élesben kipróbálhatod, hogyan fogadja a közönség, milyen kritikákat vagy javaslatokat fogalmaznak meg vele kapcsolatban.

A társasjátékodhoz javasoljuk, hogy készíts a játékosok számával megegyező darabszámú A/5 méretű segédletet is, hogy menet közben a résztvevők fel tudják frissíteni a szabálymagyarázat emlékeit, könnyen áttekinthessék, hogyan zajlik majd a pontozás, milyen cselekedetek közül választhatnak.

A társasjátékok tesztelése kategorizáltan történik. Minden résztvevő a jelentkezésekor kizárhatja egy kategória játékait (ha akarja), és kérheti, hogy csak olyan társasjátékokhoz osszuk be, amik a maradék kategóriákba esnek.

A kizárásra választható kategóriák a következők:
1.) gyermek, logikai és kvíz játékok
2.) családi játékok
3.) harci elemeket is megjelenítő játékok (függetlenül attól, hogy a témájuk vagy a működésük ilyen)

A rendezvény helyszíne
A rendezvénynek a Virányosi Közösségi Ház biztosít helyet. (Köszönjük!)

Virányosi Közösségi Ház
Cím: 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c (térkép)
Időpont: 2013.11.09 (szombat)
Gyülekezés: 11:00-től
Kezdés: 11:15-kor (pontosan)

A rendezvényre – kérjük – pontosan érkezz, mert a későn érkezőket csak bizonyos időközönként fogjuk a terembe beengedni, hogy ne akasszák meg a beszélgetés menetét.


nagyobb térkép

Regisztráció
A rendezvényen a játékok tesztelése 8 asztalon történik, vagyis a három turnus alatt 24-30 társasjáték kerülhet tesztelésre.

Regisztrációs határidő: 2013. november 4. (hétfő)

Túljelentkezés esetén az alábbi korlátozásokat tervezzük bevezetni:
- az elhozott társasjátékok közül fele részben az időben korábban regisztrált, fele részben a bemutatón a közönség által megszeretett játékokat soroljuk a tesztelésben előre
- a kereskedelmi forgalomban kapható társasjátékok túljelentkezés esetén kizárólag csak az utolsó (harmadik) turnusban tesztelhetők, ha marad rájuk idő és hely
- túljelentkezés esetén a tesztelők részére az egyesület nem tud minden turnusban helyet garantálni
- előfordulhat, hogy teltház esetén lezárjuk a jelentkezési lehetőséget

A kerekasztal beszélgetésre és a játékok bemutatkozására való megkötés túljelentkezés esetén sincs, azonban a rendezvényre ekkor is regisztráció szükséges.

A rendezvényre a művelődési ház terembérleti hozzájárulást szed. Ennek összege 300 forint/fő.

Jelentkezés

  • Regisztrációs űrlap játékfejlesztők részére
  • Regisztrációs űrlap tesztelők vagy egyéb érdeklődők részére
  • A játékok bemutatására vonatkozó általános irányelvek

Menetrend
A Fejlesztők Napjának tervezett menetrendje:

11:15 – 11:45 kerekasztal-beszélgetés
11:45 – 13:15 a játékok bemutatása
13:15 – 13:45 ebédszünet
13:45 – 16:00 tesztjáték (I. turnus)
16:00 – 18:15 tesztjáték (II. turnus)
18:15 – 19:45 tesztjáték (III. rövidített turnus)
19:45 – 20:00 záró kerekasztal megbeszélés

Ezt már olvastad? : Spiel des Jahres győztes társasjátékok 2014-b...
(2014.07.14.)

Itt lehet hozzászólni !