Társasjátékos adománygyűjtés

társasjátékos adománygyűjtés

Bár hisszük, hogy jelentős dolgokat cselekedtünk egyesületként 2005 óta, semmiképp nem tagadnánk, hogy különleges ötletekbe botlik az is, aki a társasjátékos erdő egyesületen kívüli szegleteiben bolyong.

Ha valaki azokat az erdei csapásokat szeretné követni, ahol érdekes vadra találhat, több irány közül is választhat. Mi most ezek egyikére szeretnénk a figyelmet felhívni, még pedig egy olyanra, ahol nem csak a kívánt vadat becserkészni, hanem egyéb hasznos dolgot tenni is lehet.


Leaxe nickű társasjátékos ismerősünk 2011-ben állt elő egy érdekes ötlettel, mely társasjáték árverés és jótékonysági akció ötvözete.

aukcióA BoardGameGeek-en megvalósított elképzelésében a résztvevők társasjátékaikat ajánlják fel árverésre. A megadott határidőig érkező ajánlatok közül természetesen a legmagasabb nyer. A nyertes az előre meghatározott módon megkapja a játékot, s az ajánlat összegét természetesen ki is fizeti.

adományS itt jön be a képbe a második összetevő: a játék ellenértékeként fizetett összegnek egy előre meghatározott minimum részét valamilyen jótékony célra kell átutalni.

Az első kísérlet pedig jól sikerült, s ennek köszönhetően Leaxe 2012 karácsonya előtt megismételte az akciót. S elérkezett 2013 októbere, amikor meghirdette a harmadik Karácsonyi játékvásár és adománygyűjtést.

A részvételhez két feltétel szükségeltetik: célszerűen rendelkezni kell BGG accounttal, és el kell fogadni a lista elején megfogalmazott feltételeket. Ha valaki együtt kíván működni a szervezővel, a linkelt BGG oldalon elolvashatja a részletes leírást, de legfontosabb részét idézem itt is:

Az általam feltett játékok árát ezeknek a szervezeteknek utalom majd, egyenlő arányban.
- Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, Budapest
- Szemem Fénye Alapítvány, Pécs
- Dévai Szent Ferenc Alapítvány
Aki csatlakozik, megszabhatja, hogy kinek szeretne adakozni (ez bármilyen szervezet lehet, te választasz, ha felteszel egy játékot), illetve megszabhatod, hogy a befolyt összeg mekkora részét szeretnéd átutalni, de minimum a felét.

Akinek nincs ötlete, utalhat majd nekem is, és akkor a három alapítvány kapja megosztva, de utalhatja egyenesen egy kiválasztott alapítványnak.

a licit vége NOVEMBER 20. Szerda 21:00

Ha valamelyikőtök licitálna, vagy szeretne csatlakozni eladóként és adomány felajánlóként, még van közel két hete, hogy megtegye ezt.

Kapcsolódó hivatkozások:

2013-as folyamatban lévő licit és gyűjtés:
2013 Karácsonyi játékvásár/adománygyűjtés

A korábbi évek:
2012 Karácsonyi játékvásár/adománygyűjtés
2011 Karácsonyi játékvásár/adománygyűjtés

Ezt már olvastad? : 31 oldalnyi háborús társasjáték
(2012.11.03.)

Itt lehet hozzászólni !