Pár szóban 2013-ról

Fireworks

Nagyszerű és mozgalmas évet tudhat maga mögött a Magyar Társasjátékos Egyesület. Sok emberrel találkoztunk idén is, és úgy tapasztaltuk, pozitív irányba változik a társasjátékok megítélése. Egyre kevesebben vannak, akik csak mint gyermekeknek való szórakozás tekintenek a társasjátékokra, vagy akiket egy friss élmény után noszogatni kellene, hogy újra leüljenek egy asztal mellé társasjátékozni.

Ilyen szempontból az egyik legnagyobb meglepetés a Társasjátékok Ünnepe volt, ahol úgy éreztük, szinte nem találkoztunk egyetlen olyan emberrel sem, aki ne ismert volna legalább egy-két modern társasjátékot.

De meglepetés a netes karácsonyi társasjáték ajánlók minőségének javulása is. Miközben tavaly még sorra olvashattuk azokat az ajánlókat, amelyek a Monopoly, Gazdálkodj okosan és ehhez hasonló társasjátékokat emelték piedesztára, idén ezek a cikkek jóformán kikoptak a nagyobb honlapokról. Helyüket felváltották a modern társasjátékokról szóló, szerzői társasjátékok ajánlói.

Év végére sikerült egy új klubot indítanunk Csepelen, és a Művészetek Völgye Kulturális Fesztiválnak, valamint számos nagyobb rendezvénynek is a vendégei lehettünk. Idén is volt Magyar Társasjátékdíj (győztes játék: Santiago de Cuba), és a Fejlesztők Napját két alkalommal is megrendeztük.

Ebben az évben úgy gondoljuk, változás következett be a magyar fejlesztésű társasjátékok terén. Mintha elindulni látszana valami, mintha bővülne a kínálat…

2014-re is jópár új tervvel készülünk. Hogy mennyi fog majd megvalósulni belőlük, az részben a saját erőnktől is függ. Ha tudsz, és szívesen csatlakoznál hozzánk, örömmel vesszük a jelentkezésed a csapatunkba! Ha nem, de tovább tudod adni toborzásunk hírét, azért is hálásak leszünk.

Köszönjük az egész éves figyelmet! Folytatjuk 2014-ben!

Ezt már olvastad? : Társasjáték fejlesztők napja II – gyors...
(2012.03.11.)

2 hozzászólás “Pár szóban 2013-ról” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !