Válogatott cikkek 2013-ból

Mi történt 2013-ban a társasjátékok világában? Sok minden. Best of válogatásunkkal honlapunk cikkeiből szeretnénk néhányat felidézni. Fusd át velünk a tíz legérdekesebbnek tartott cikket 2013-ból!

játékos ember fotópályázat

1. A Játékos ember fotópályázat kiemelt képei
A 2013-as fotópályázatunk eredménye. A téma a játékos ember. A pályázatra elősorban olyan fotók beküldését vártuk, melyeken egy társasjáték egy játékossal együtt jelenik meg. Sok jó kép érkezett…

2. Beszélgetés a Lánchíd Rádióban
2013-ban több rádióban is hallhattál velünk készített interjúkat. Talán ez az a riport közülük, amelyik a legalaposabb, legérdekesebb.

3. Boardgame Arena – magyar nyelven
A Boardgame Arena egyike azoknak a helyeknek, ahol online, valós időben lehet más játékosokkal különféle társasjátékokat játszani. Egy netes összefogásnak hála, szinte egyik pillanatról a másikra hirtelen magyar nyelven is elérhetővé vált. A cikk erről szól…

szín és társasjáték

4. Ezeket preferáltuk 2013-ban…
Milyen a magyar társasjátékos? Mi a kedvenc színe? Mennyire ismeri a “klasszikus” kártyajátékok szabályait? Barátokkal vagy szülőkkel társasjátékozik többet? Készítettünk egy tesztet, amelyben erre kérdeztünk rá. Itt olvashatók az eredmények. (Persze a második résszel még adósak vagyunk. :S)

5. Tizenegy társasjáték tervező akit ismerned kellene: 1. rész | 2. rész
Ha bele akarod ásni magad a társasjátékok világába, melyik az a tizenegy játékfejlesztő akit ismerned kellene? Honnan lehet ismerős Klaus Teuber, Reiner Knizia vagy Stefan Feld neve? A játéktervezőkről és a játékaikról szóló cikkünkből kiderül…

6. Interjú a JEM Magazin főszerkesztőjével
2013. áprilisában üde színfoltként egy társasjátékokkal foglalkozó netes magazin lepte meg a magyar társasjátékosok közösségét. A JEM magazin azóta minden hónapban megjelenik, hasábjain különféle játékismertetőkkel, és egyéb társasjátékosokat érdeklő kérdésekkel. Ebben a cikkben az egyik főszerkesztővel, Hegedűs Csabával készítettünk interjút.

7. Társasjáték fejlesztő feleségek élete
Vajon milyen lehet egy híres társasjáték-fejlesztő feleségének lenni?
Ebből a cikkből pontosan ez derül ki ;-)

Santa Mega Meeple

8. Mega karácsonyi társasjáték ajánló
Egy rendkívül hosszú, 22 társasjáték árát, nehézségét, játékosszámát és kedvcsinálóját összefogó cikk csupa olyan társasjátékról, amely beszerzéséért nem kell elmenni a világ végére.

9. Wikipédia: új társasjáték szócikk
Egy újabb netes összefogás, melynek eredményeként a Wikipedia társasjátékokról szóló szócikke megújult. Érdemes megnézni, milyen volt a szócikk korábban…

10. Gazdálkodj okosan – sziszifuszi küzdelem?
Hiába, a karácsonyi időszak hemzseg a különféle társasjátékkal kapcsolatos eseményektől. Az egyik webáruház például a Gazdálkodj okosant hirdette ki a 2013 legjobb társasjátékának. A cikk kollégánk – e hír kapcsán kiváltott – gondolatait önti formába.

Ezt már olvastad? : Társasjáték-Fejlesztők Napja 6.
(2014.03.06.)

Itt lehet hozzászólni !