Szegedi Társas- és Szerepjáték Klub – klubajánló

Klubajánló sorozat – 23. rész
Bemutatott klub: Szegedi Társas- és Szerepjáték Klub

Azt, hogy a társasjátékozás egy egyre népszerűbb hobbi, jól mutatja az ezzel foglalkozó klubok számának emelkedése. Ha visszaemlékezünk 2009-re, alig 10 klub működéséről tudtunk országszerte. Most pedig…

A magyar klubokat bemutató sorozatunk legújabb részében egy Szegeden működő, heti rendszerességgel megtartott társasjátékos klubról olvashatsz. Jó olvasást!

1. Mit kell tudnia az olvasóknak a klubotokról? Hány éve alakult? Honnan jutottatok ide? Mi a történetetek?

Szegedi Társasklub

2013 szeptemberében volt az első játékülés, a klubot a Kárpát-medencei Fiatalokért Egyesület hívta életre, és az egész lebonyolítása egy általunk megírt pályázat keretében valósul meg. Ez a pályázat főleg a fiatalok mentális egészségét veszi célba.

2. Hol található a klub? Mekkora a befogadóképessége? Kb. hányan szoktatok lenni egy-egy alkalmon?

Szegeden a Millenniumi Kávéházban van nekünk biztosítva egy terem. Itt körülbelül 30-an férnek el, eddig még egyszer se léptük túl, de volt már olyan, hogy alig fértünk el. Hogyha állandósulna a lényegesen nagyobb létszám, akkor a kávéház tudna biztosítani egy nagyobb termet a számunkra. Általában 15-25-en szoktunk lenni.

Szegedi Társasklub

3. Kiket tekintetek a klubotok célközönségének?

Elsősorban a fiatal felnőttek, egyetemisták a célközönség, természetesen bárki jöhet, akit érdekel ez a fajta szórakozási forma. Örülnénk neki, hogyha lehetőség lenne rá, hogy kisgyermekes családoknak is tartsunk foglalkozást, ez eddig még nem valósult meg.

4. Belépődíj van? Milyen gyakorisággal szerveződtök?

Nincsen belépődíj. Hetente van ülés 17:00 órai kezdettel és akkor kifulladásig megy a játék, sokszor éjfélkor vagy később fejezzük be.

Szegedi Társasklub

5. Általában milyen jellegű játékokkal játszotok? Hány játékotok van? Melyik a törzsközönség aktuális kedvence? Inkább a többször egy játékkal, vagy a többször új játékkal elvet követitek?

Erre elég nehéz válaszolni, nagyon sokféle játék megtalálható nálunk, mivel sok tag a saját játékai közül is elhoz egy párat. Körülbelül minden héten mással játszunk, mert sok van, és a legtöbben szeretnek újakat kipróbálni.

A Kingdom Builder minden alkalommal előkerül, hasonlóan népszerű a King of Tokyo is, de tényleg nem lehet azt mondani, hogy ez lenne a jellemző. Az elmúlt alkalommal Agricola, Chicago Express, Pillars of Earth volt például lenn, most lehet Mansion of Madness vagy Odalent 2 lesz a terítéken. Emellett még van egy kis szerepjátékos magja is a klubnak, amin belül minden szerepjátékra nyitottak vagyunk.

6. Milyen elérhetőségen léphetnek kapcsolatba veletek az érdeklődők?

E-mail: heleledel@gmail.com
Telefon: 06-20-2796111
Facebook: https://www.facebook.com/TarsasKlub

Itt lehet hozzászólni !