Társasjátékozás Napja (TableTop Day) 2014.04.05.

Idén április 5-én lesz a TableTop Day, vagyis a Társasjátékozás Napja. E nemzetközi esemény célközönségébe tartoznak mindazok, akik szeretik a társasjátékozást.

A kezdeményezés viszonylag újkeletű: tavaly tartották az első ilyen napot, melyre akkor 64 országból regisztráltak a résztvevők és a szervezők mintegy 3100 társasjátékos találkozót illetve összejövetelt. Még az Antarktiszon is!

Áttekintés

Társasjátékozás Napja

Mi a célja, és miért szervezik?

Az esemény gondolata Wil Wheatontól, a Youtube – legnézettebbnek számító – TableTop című társasjátékos sorozatának amerikai műsorvezetőjétől és Felicia Day nevű társproducerétől származik. A mottó, ahogy egy interjúban a szervezők nyilatkozzák: “Ünnepeld meg, amit szeretsz!”

A cél a társasjátékozás (és a szerepjátékozás) ünneplése. A szervezők azt remélik, hogy idén új rajongók csatlakoznak a programhoz, és a szakma minden résztvevőjét – kiskereskedőket, kiadókat, játékosokat – össze tudják hozni erre a napra.

Hogyan lehet csatlakozni?

A kezdeményezéshez a http://www.tabletopday.com/ oldalon lehet csatlakozni. Bárki csatlakozhat, akár baráti társaságok is, a nyílt eseményeknél azonban a cím mezőt meg kell adni. A honlaphoz egy nagyméretű világtérkép is tartozik, melyen megjelenik, hogy kik vesznek részt az eseményen.
A regisztrációhoz részletes útmutató (bár szerintem eléggé egyértelmű minden) itt található: http://www.tabletopday.com/setup-event-tabletopday-com-form/

Miért jó csatlakozni?

Mert ezzel megünnepelheted azt a hobbit, amit szeretsz, és részese lehetsz egy nagyobb eseménynek. A szervezők szeretnék megduplázni a tavalyi számokat: 6000 találkozó, és 11 millió résztvevő a kitűzött cél.

Részt vesz a Magyar Társasjátékos Egyesület is a kezdeményezésen?

Igen, feltétlen. Április 5-én a Bálint Házi klubba várjuk az érdeklődőket, megerősített játékmesteri jelenléttel, 10-15 asztalon. Nyitvatartás: 10:00 – 20:00, belépő – szokásos módon – nincs. Készülünk előre indított játékokkal is, amelyeken elsősorban regisztrációval lehet részt venni.

A Bálint Házi rendezvényünk adatai
Cím: 1065 Budapest , Révay u. 16. (első emelet)
Nyitvatartás: 10:00 – 20:00 (turnusok indulnak: 10:00, 14:00, 16:00)
A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Jelentkezés: Előregisztráció a rendezvényre

Hogyan lehet képet feltölteni az eseményről, és hol lehet az eseményt követni?

A szervezők azt kérik, hogy a közösségi médiára (Facebook, Twitter, Google+, Tumblr) feltöltött beszámolókban, képekben, videókban használjuk a #tabletopday hashtaget az esemény megjelölésére. Így könnyen megkereshető, majd továbbosztható a tartalom.
Az esemény ideje alatt (előtt és után) a @TableTopDay és @GeekandSundry Twitter csatornákon fokozottan nyomon követhető lesz az esemény, és a különféle hírek.
Tervezzük, hogy aznap majd mi is felrakunk néhány képet a Facebook oldalunkra.

Miért pont társasjáték?

Felicia Day ezzel kapcsolatban ezt nyilatkozta az Usa Todaynek:

“Úgy gondolom, a társasjátékok nagyszerű eszközök arra, hogy idegeneket ismertessenek meg egymással, vagy hogy barátok felélesszék a kapcsolatukat. Nem véletlenül van felfelé ívelőben a népszerűségük.” [...] “A sportok szerelmeseinek ott vannak a bajnokságok, amelyek kitűnő alkalmat kínálnak arra, hogy együtt ünnepeljék, és nézzék azt a dolgot, amit szeretnek. A társasjátékőrülteknek ugyanez lehet a TableTop Day.”

(Az eseményhez csatlakozásra egyébként nem csak a társasjátékok rajongóit, hanem a szerepjátékok és a terepasztalos játékok kedvelőit is várják.)

Ezt már olvastad? : Tizenegy játéktervező, akit ismerned kellene ...
(2013.04.17.)

Itt lehet hozzászólni !