Társasjátékos borzalmak – Dr. Judy randizási tanácsai

The Dice Tower

Rendszeres hallgatója vagyok a The Dice Tower podcastnek, melynek „Tales of Boardgaming Horror” nevű rovata különféle társasjátékos rémtörténeteknek ad helyet. A rovatnak bárki elküldheti saját, társasjátékokkal kapcsolatos (és borzalmas) történetét, melyet aztán Eric Summerer, aki civilben hangos könyvek felolvasásából él, igen szuggesztív módon előad.

A rovat eddigi legjobb történetét hallottam a mostani adásban. A hangulat bámulatosan jellemzi a múlt emberének hozzáállását a társasjátékokhoz. A történet annyira megtetszett, hogy nem csak meghallgatásra ajánlom az angolul értők számára, hanem azok számára, akik esetleg nem, vagy nem kellően értik e nyelvet le is fordítottam.

Szóval hallgassátok ’90-es évekbeli Dr. Judy tanácsát egy társasjátékos vonatkozású kérdésben!

Dr Judy

Hanganyag letöltése angol nyelven:
Tanácsok letöltése (mp3) – TDT ep. 344, Tales of Boardgaming Horror

Magyar nyelvű leirat:

Gyűljetek körém, gyerekek! Ez a történet az 1990-es évekbe röpít minket vissza. Ebben az időben a munkából hazafele menet gyakran hallgattam Dr Judy beszélgetős műsorát a rádióban, akitől a betelefonálók randizási tanácsokat kérhettek. Egyik este, mialatt lassan araszoltam előre a dugóban a következő beszélgetés játszódott le a fülem hallatára:

- Üdvözlök ismét mindenkit a Dr Judy Show-ban. A nevem Dr. Judy, és azért vagyok itt, hogy segítsek. Itt van a vonalban velem Susan. Susan, adásban vagy!
- Hello Dr. Judy. Köszönöm, hogy fogadtad a hívásom. Imádom a műsorod. Én… Aggódom, hogy a barátom megcsal engem.
- Ühüm. És miből feltételezed ezt, Susan?
- Nos, ez valójában több, mint feltételezés. Tudod, nem igazán áll össze a története. Rendszeresen eltűnik egy teljes napra szombatonként, és amikor arról kérdezem, hogy mit csinál, azt mondja…
- Ki vele Susan, mit mond?
- Azt mondja, ő és a barátai játékokat játszanak.
- Játékokat?! Mint a póker?
- Nem. Azt mondja, olyan játékokat játszanak, mint a… Hogy is nevezik? Talisman.
- Talisman? Sosem hallottam róla.
- Én sem. Ez valamilyen társasjáték.
- Társasjáték? Olyasmi, mint a Monopoly?
- Én is ezt kérdezem, de furcsán nézett rám, és mondott még egy csomó légből kapott szót, ami szerinte szintén társasjáték, ám ezek egyikének neve sem volt ismerős a gyermekkoromból. Mindez olyan gyanúsan hangzott. Mit gondolsz, Dr. Judy? Megőrültem volna?

Odaszegeztem magam a székemhez, és vártam a hatást, mit tanácsol Dr. Judy a több milliónyi hallgatója füle hallatára.

- Susan, azt akarom, hogy most rám figyelj! Úgy gondolom, az ösztöneid helyesek. Most azonnal dobnod kell ezt a férfit, mint egy rozoga, öreg autót.
- Úgy gondolod?
- Mit is mondtál, meddig tartanak az elmaradásai?
- Egész nap, néha késő estig.
- Drágám, olyan nem létezik, hogy egy felnőtt férfi, EGY FELNŐTT FÉRFI egész nap társasjátékozzon! A barátod hazudik neked! Ki kell lépned ebből a kapcsolatból!

Tudtam, hogy ezt fogja mondani.

- Hogy is lehettél ennyire hiszékeny? Szegénykém, mielőbb dobnod kell őt! – fejezte be Dr. Judy, majd fogadta a következő betelefonálót.

Nos, kedves hallgatóm, ha volt viszonyod a ’90-es években, ami valami misztikus módon hirtelen megszakad, most talán már tudod, mi lehetett az oka… Muhahahahaaaaa!

Itt lehet hozzászólni !