Társasjáték-Fejlesztők Napja 6.

Társasjáték Fejlesztők Napja logo

2014. május 17-én (szombaton) tartjuk Társasjáték Fejlesztők Napjának hatodik alkalmát. Ha van olyan saját fejlesztésű társasjátékod, amelyet szívesen bemutatnál, vagy csak szeretnél megismerkedni más magyar társasjáték-fejlesztőkkel, érdemes mielőbb regisztrálnod a rendezvényre, hogy a helyed garantált legyen. A rendezvényen tesztelőket vagy érdeklődőként is részt vehetsz. A helyszín korlátozott befogadó képessége miatt (~40-45 fő) azonban mind a tesztelői, mind a fejlesztői helyek száma limitált.

A rendezvény felépítése:

1. Nyitó kerekasztal-beszélgetés
A kerekasztal-beszélgetés a játékfejlesztéssel és játékkiadással kapcsolatos kérdések megbeszélésére szolgál. A játékfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseidet (vagy ezek egy részét) a könnyebb tervezhetőség érdekében javasoljuk, hogy már regisztrációkor is fogalmazd meg. (Lásd: regisztrációs űrlap.)
A kerekasztal-beszélgetés első felében társasjátékokkal nemrég megjelent magyar fejlesztőkkel beszélgetünk saját tapasztalataikról.

2. Társasjátékok bemutatása
A kerekasztal beszélgetést követő időszak a fejlesztők társasjátékainak bemutatására szolgál. A cél, hogy mindenki valamiféle előzetes képet kaphasson a rendezvényen bemutatásra kerülő játékokról.
Ha a rendezvényre fejlesztőként jelentkezel, arra kérünk, gondold végig előre, hogyan tudnád bemutatni a játékodat 3-5 percben.

3. Tesztjáték
A rendezvény utolsó fázisában 3 turnusban történik a társasjátékok tesztelése. Ha van már a játékodnak saját, több tesztelésen is átesett prototípusa, akkor most élesben kipróbálhatod, hogyan fogadja a közönség, milyen kritikákat vagy javaslatokat fogalmaznak meg vele kapcsolatban.

A társasjátékodhoz javasoljuk, hogy készíts a játékosok számával megegyező darabszámú A/5 méretű segédletet is, hogy menet közben a résztvevők fel tudják frissíteni a szabálymagyarázat emlékeit, könnyen áttekinthessék, hogyan zajlik majd a pontozás, milyen cselekedetek közül választhatnak.

A társasjátékok tesztelése kategorizáltan történik. Minden résztvevő a jelentkezésekor kizárhatja egy kategória játékait (ha akarja), és kérheti, hogy csak olyan társasjátékokhoz osszuk be, amik a maradék kategóriákba esnek.

A kizárásra választható kategóriák a következők:
1.) gyermek, logikai és kvíz játékok
2.) családi játékok
3.) harci elemeket is megjelenítő játékok (függetlenül attól, hogy a témájuk vagy a működésük ilyen)

A rendezvény helyszíne
A rendezvénynek a Virányosi Közösségi Ház biztosít helyet. (Köszönjük!)

Virányosi Közösségi Ház
Cím: 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c (térkép)
Időpont: 2014.05.17 (szombat)
Gyülekezés: 10:00-től
Kezdés: 10:15-kor (pontosan)

A rendezvényre – kérjük – pontosan érkezz, mert a későn érkezőket csak bizonyos időközönként fogjuk a terembe beengedni, hogy ne akasszák meg a beszélgetés menetét.


nagyobb térkép

Regisztráció
A rendezvényen a játékok tesztelése 8-9 asztalon történik, vagyis a három turnus alatt 24-30 társasjáték kerülhet tesztelésre.

Regisztrációs határidő: 2014. május 13. (kedd)

Túljelentkezés esetén az alábbi korlátozásokat tervezzük bevezetni:
- az elhozott társasjátékok közül fele részben az időben korábban regisztrált, fele részben a bemutatón, a közönség nagyobb érdeklődésével bíró játékokat vesszük a tesztelésben előre
- a kereskedelmi forgalomban kapható társasjátékok túljelentkezés esetén kizárólag csak az utolsó (harmadik) turnusban tesztelhetők, ha marad rájuk idő és hely
- túljelentkezés esetén a tesztelők részére az egyesület nem tud minden turnusban helyet garantálni
- előfordulhat, hogy teltház esetén lezárjuk a jelentkezési lehetőséget

A kerekasztal beszélgetésre és a játékok bemutatkozására való megkötés túljelentkezés esetén sincs, azonban a rendezvényre ekkor is regisztráció szükséges.

A rendezvényre a művelődési ház terembérleti hozzájárulást szed. Ennek összege 300 forint/fő.

Jelentkezés

  • Regisztrációs űrlap játékfejlesztők részére (lezárva)
  • Regisztrációs űrlap tesztelők vagy egyéb érdeklődők részére (lezárva)
  • A játékok bemutatására vonatkozó általános irányelvek

Menetrend
A Fejlesztők Napjának tervezett menetrendje:

10:15 – 13:15 kerekasztal-beszélgetés, majd a játékok bemutatása
13:15 – 13:45 ebédszünet
13:45 – 16:00 tesztjáték (I. turnus)
16:00 – 18:15 tesztjáték (II. turnus)
18:15 – 19:45 tesztjáték (III. rövidített turnus)
19:45 – 20:00 záró kerekasztal megbeszélés

Ezt már olvastad? : Célkeresztben a MATRISZ – a Magyar Társ...
(2014.04.15.)

Itt lehet hozzászólni !