Adó 1% – miért minket válassz?

Alig egy hónap, és itt van május 20-a, a személyi jövedelemadó bevallás határideje. Ha még nem ajánlottad fel az adó 1%-odat egyetlen civil szervezetnek sem, összegyűjtöttünk néhány érvet, hogy miért minket válassz.

adó 1%

1. Népszerűsítjük a társasjátékozást

Az egyesület legfontosabb célja a társasjátékozás és a modern társasjátékok népszerűsítése. Szeretnénk a felnőtteknek és családoknak is megmutatni, hogy a társasjátékozás hatékony és tartalmas közösségi időtöltés, s hogy a világnak ez a része milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi tíz-tizenöt évben, és hogy a társasjátékozás ütőképes alternatíva a némileg elidegenítő videojátékok és tévézés uralta világban.

Az új emberek bevonása miatt igyekszünk minél több rendezvényen ott lenni, illetve saját rendezvényeket szervezni. Jelenleg nyolc klubunk van; a játékmesteri feladatokat az egyesület önkéntesei látják el. Jellemzően minden szombatra esik egy-egy általunk szervezett klubalkalom.

rendezvény

2. Tájékozódás segítése

Szeretnénk, ha a társasjátékok kiválasztása az embereknél tudatos döntés lenne, és vásárlás előtt megismernék az egyes társasjátékok értékeit és/vagy tájékozódnának róluk. Mivel a tájékozódások nagyobb része interneten keresztül zajlik, ezért online felületen is igyekszünk tenni azért, hogy az érdeklődőket információhoz juttassuk.

E célból az egyesület rendszeresen frissülő híreket, linkgyűjteményt és klub információs oldalt működtet. Igyekszünk a témára fogékony emberekhez az információkat eljuttatni, illetve hobbijuknak, érdeklődési körüknek közösségi színteret biztosítani.

Szót érdemel még az általunk (március óta már a MATRISZ-szal közösen működtetett) Játékszabály segélyszolgálat, amelyhez játékszabály értelmezési kérdésekkel fordulhatnak az érdeklődők.

Le Havre

3. Magyar Társasjátékdíj

Az utóbbi pár évben a magyarul kapható társasjátékok világa olyan erdővé változott, melyben az egyszeri kirándulónak könnyű eltévedni. A különböző játékdíjaknak nem a jutalmazás az elsődleges szerepe, hanem az, hogy a sűrűben bolyongóknak megmutassák a célhoz vezető utat olyan esetben is, amikor valaki különösebb utánajárás nélkül, vagy nem egy kifejezett szakboltban próbál meg társasjátékot választani.
Az általunk 2010-ben alapított – s évente kiosztott – díj célja, hogy szakértő zsűri javaslatát közvetítse minél több játszani vágyó családnak a legjobbnak ítélt, és frissen magyar nyelven megjelent társasjátékokról. Reméljük, a díj emblémáját egyre több helyen felismerik, és figyelembe veszik.

4. Támogatjuk a magyar játékfejlesztőket

E célból játékfejlesztői és pénzügyi tanácsokat tartalmazó dokumentumokat készítettünk, emellett félévente megrendezzük a Társasjáték-Fejlesztők Napja nevű szakmai rendezvényünket, melynek célcsoportja szintén a saját tervezésű társasjátékok fejlesztői. Fontosnak tartjuk, hogy néhány más közép-európai országhoz (Csehország, Lengyelország) hasonlóan nálunk is aktív és eredményes játékfejlesztő közösség alakuljon ki.

Kérjük, támogass minket…

ha úgy gondolod, a társasjátékozást jó dolog népszerűsíteni.

A személyi jövedelmadó bevalláshoz szükséged lesz:

  • adószámunk: 18710003-1-13

Egyesületünk létezésének közel egy évtizede alatt számos további – társadalmi értékkel rendelkező – megvalósításra váró ötletet tároltunk el a kamrában, amiknek elővételét gátolja erőforrások és a finanszírozás egyelőre fennálló hiánya. Ezekről nem lemondva, minden évben egyeztetünk, és várjuk, hogy megvalósításukhoz a lehetőségek biztosítottak legyenek.

A támogatásod előre is köszönjük!

(Amennyiben úgy érzed, segíteni tudnád munkánkat egyéb módon is, számítunk jelentkezésedre a toborzás oldalunkon.)

Ezt már olvastad? : Interjú Farkas Gáborral a 2011-es Magyar Társ...
(2011.10.23.)

Itt lehet hozzászólni !