Néhány jótanács börze látogatáshoz (árusítóknak és látogatóknak)

Ezen a hétvégén szombaton kerül megrendezésre a társasjáték börze. Ebben a cikkben sorra vesszük, mit érdemes magaddal hoznod vagy megfontolnod, ha úgy tervezed, vevőként vagy eladóként kilátogatsz hozzánk az Árpád Gimibe.

társasjáték börze térkép

Első jótanács: Érkezz pontosan!
Ez azért fontos az árusítók számára, mert a 17:00 és 17:20 közötti időszakban anélkül lehet kipakolni az asztalokra, hogy a vásárlók (remélhetőleg népes) hada ott nyüzsögne a környékeden és különféle kérdésekkel bombázna.
Látogatóként pedig azért érdemes 17:30-ig a helyszínre érni, mert a belépés ezt megelőzően teljesen díjmentes.

Hozz magaddal szatyrokat!
Nincs annál kényelmetlenebb, mint több társasjátékkal a hónod alatt tömegközlekedni vagy a börzén egy-két órát sétálgatni. Ezért nagyon fontos, hogy hozz magaddal megfelelő mennyiségű szatyrot. Akkor is, ha azt tervezed, hogy semmit sem vásárolsz ;-)
Eső esetén dupla adag szatyor elhozását javasoljuk.

Legyen nálad kisebb címletű pénz is!
A nagy címletű pénzekből (tízezres, húszezres) ugyanis jóval nehezebb visszaadni. Pénzt váltani helyben pedig feltehetően szívás lesz; a börzén magánszemélyek állapodnak meg magánszemélyekkel.

Csak annyi pénzt hozz magaddal, amennyit a társasjátékokra szánsz!
Na jó, meg egy kicsivel többet, ha a társasjátékok szerelmese vagy, és egy hónapban a baráti társaságoddal többször is összeültök játszani.

Milyen játékválasztékra számíts?
Ne Monopoly-ra és társaira, hanem ennél komolyabb (és szuperebb!) játékokra, mert itt többségében gyűjtők fognak árusítani. Feltételezzük, hogy a külföldi nyelvű játékok is nagy számban lesznek, de szerencsére a legtöbb játékhoz létezik magyar fordítás.
Ár tekintetében úgy gondoljuk, a bolti áron 4.000 – 13.000 forintba kerülő kis és nagy dobozos játékok fognak dominálni, használtságuktól vagy az eladni vágyás mértékétől függően árukat lecsökkentve.

Kérdezd az eladót!
Eladóként pedig készülj fel rá, hogy a nézelődők többsége meg fogja kérdezni, hogy milyen az a játék, amit árulsz. Érdemes betanulni két-három mondatot, amivel a játékot jellemzed. Kulcskérdések: téma, legfontosabb mechanizmus, miért vetted meg? Járulékos kérdések: van-e hozzá magyar szabály, mennyiért gondolod eladni? Illetve valószínű el fog még hangzani egy szivatós kérdés is, de ezügyben sem a vásárlóknak, sem a vevőknek nem akarunk tippet adni X)
(A megfejtéseket emailben várjuk az info@tarsasjatekos.hu-ra :-).)

Ellenőrizd le, mit veszel!
Ez sajnos rém uncsi dolog, de miután megállapodtatok, de még mielőtt a pénzt a játékért kifizetnéd, számold le, hogy a megvásárolt játéknak minden alkatrésze meg van-e.

Hozz magaddal innivalót (és ennivalót)
A helyszínen nincs büfé.

Milyen világszenzációról értesülhetsz aznap első kézből? ;-)
A börze előtt pár órával lesz a Magyar Társasjátékdíj díjátadója. Természetesen a legjobb négy játékot, köztük a győztessel a a börzén is ki fogjuk állítani. A játszóházban (ilyen lehetőség akkor lesz, ha nincs tömve a rendezvény) a játékokat akár személyesen ki is próbálhatod.

A börze programja és nyitvatartása:
http://tarsasjatekos.hu/tarsasjatek-borze-2014/
Ezt már olvastad? : Sikeres lett a magyar fejlesztésű [redacted] ...
(2014.08.06.)

Itt lehet hozzászólni !