Magyar Társasjátékdíj 2015 eredményhirdetés

Itt a Magyar Társasjátékdíj 2015-ös eredménye. A díj zsűrije tegnap nyilvánosságra hozta a legjobb társasjátékok neveit.

Magyar Társasjátékdíj

Idén először a játékdíj történetében a nevezett játékok száma meghaladta a százat. A zsűrinek nem volt könnyű feladat kiválasztani közülük azt a tíz játékot, amelyet a zsűrizési alkalmakon tesztelt. A kiválasztásban a segítségére volt a játékok szabálykönyve.

Ezt követően a zsűrinek előbb a legjobb négy társasjátékot kellett meghatároznia, végül újabb tesztelést követően a győztest.

Az eredmény a következők szerint alakult:

A díj győztes játéka a Colt Express lett.

Colt Expressmagyar kiadó: Gémklub

játékosszám: 2-6 fő
játékidő: 45 perc
életkor: 10+

Unalmas hétköznap a Vadnyugaton: rablóbanda támadja meg a vonatot. Azonban ezek a banditák legalább ugyanolyan lelkesen fosztják ki egymást, mint az utasokat.

A díjazás során jelölt címet szereztek a következő játékok:

Pandemic (2-4 fő, játékidő: 45 perc, életkor: 8+)
A földgolyó egyre több pontján ütik fel a fejüket milliókat ágynak döntő járványok, nincs ellenük se gyógyszer, se vakcina. A legkiválóbb szakértőkből összeállított csapat az egyetlen, ami megakadályozhatja a világméretű kataklizmát.

Patchwork (2 fő, játékidő: 30 perc, életkor: 8+)
Foltokból remekművet varrni modern művészeti ág. Nem könnyű a feladatotok: jól osszátok be az elérhető anyagokat, spóroljatok az idővel, hogy a ti takarótok legyen az értékesebb.

Splendor (2-4 fő, játékidő: 30 perc, életkor: 8+)
A leggazdagabb drágakő-kereskedők közé szeretnétek tartozni? Szerezzétek meg a legjövedelmezőbb bányákat, vegyetek olcsón és adjatok drágán, nyerjétek el az arisztokraták kegyét és támogatását.

A zsűri idén különdíjat is kiosztott.

A különdíjat az Imperia nevű, magyar fejlesztésű és kiadású társasjáték szerezte meg a játék eredetisége, valamint a kiadás nemzetközi szintű színvonala miatt.

Imperiamagyar kiadó: Gémklub

játékosszám: 1-4 fő
játékidő: 20 perc
életkor: 8+

Nemesek harcolnak azért, hogy földterületeket szerezzenek meg. A győzelemhez jó átlátóképességre lesz szükségük, és ki kell használniuk a katonák erősségeit, gyengéit.

További információ és kipróbálási lehetőség

További információ a www.jatekdij.hu/2015 címen.
A legjobb játékok személyesen is kipróbálhatóak ezekben az időpontban.

A díj 2016-os nevezési időszaka – terveink szerint – 2016. január 10-től 2016. január 31-ig fog tartani.

Itt lehet hozzászólni !