Társasjáték-fejlesztők Napja 8. (2016.02.13.)

2016 február 13-án, szombaton ismét Társasjáték-fejlesztők Napja! A tavaszi alkalom helyszíne a Kőbányai Kulturális Központ (10. kerület) lesz. Ha van olyan saját fejlesztésű társasjátékod, amelyet szívesen bemutatnál másoknak, vagy csak szeretnél megismerkedni más magyar társasjáték-fejlesztőkkel, várunk a rendezvényünkre!

A rendezvényen tesztelőket vagy érdeklődőként is részt vehetsz. A helyszín korlátozott befogadó képessége miatt (~50-70 fő) azonban mind a tesztelői, mind a fejlesztői helyek száma korlátozott.

FONTOS: A rendezvényre a regisztrációs lehetőség lezárult. Ha nem regisztráltál, kérjük, ne gyere el, mert a 70 fős létszámot teljesen megtöltöttük.

A rendezvény felépítése

1. Nyitó kerekasztal-beszélgetés
A kerekasztal-beszélgetés a játékfejlesztéssel és játékkiadással kapcsolatos kérdések megbeszélésére szolgál. A játékfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseidet (vagy ezek egy részét) a könnyebb tervezhetőség érdekében javasoljuk, hogy már regisztrációkor is fogalmazd meg. (Lásd: regisztrációs űrlap.)
A kerekasztal-beszélgetés első felében – terv szerint – a játékok dobozán kötelezően szerepeltetendő jelzésekről, valamint a saját költségű kiadás rögös/dicsőséges útjáról beszélgetünk meghívott vendégeinkkel.

2. Társasjátékok bemutatása
A kerekasztal beszélgetést követő időszak a fejlesztők társasjátékainak bemutatására szolgál. A cél, hogy mindenki valamiféle előzetes képet kaphasson a rendezvényen bemutatásra kerülő játékokról.
Ha a rendezvényre fejlesztőként jelentkezel, arra kérünk, gondold végig előre, hogyan tudnád bemutatni a játékodat 3-5 percben.

3. Tesztjáték
A rendezvény utolsó fázisában 3 turnusban történik a társasjátékok tesztelése. Ha van már a játékodnak saját, több tesztelésen is átesett prototípusa, akkor most élesben kipróbálhatod, hogyan fogadja a közönség, milyen kritikákat vagy javaslatokat fogalmaznak meg vele kapcsolatban.

A társasjátékodhoz javasoljuk, hogy készíts a játékosok számával megegyező darabszámú A/5 méretű segédletet is, hogy menet közben a résztvevők fel tudják frissíteni a szabálymagyarázat emlékeit, könnyen áttekinthessék, hogyan zajlik majd a pontozás, milyen cselekedetek közül választhatnak.

A társasjátékok tesztelése kategorizáltan történik. Minden résztvevő a jelentkezésekor kizárhatja egy kategória játékait (ha akarja), és kérheti, hogy csak olyan társasjátékokhoz osszuk be, amik a maradék kategóriákba esnek.

A kizárásra választható kategóriák a következők:
1.) gyermek, logikai és kvíz játékok
2.) családi játékok
3.) harci elemeket is megjelenítő játékok (függetlenül attól, hogy a témájuk vagy a működésük ilyen)

A rendezvény helyszíne

A rendezvénynek a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ biztosít helyet. (Köszönjük!)

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, 33-as terem
Cím: 1105 Budapest, Szent László tér 7. (térkép)
Időpont: 2016. február 13. (szombat)
Gyülekezés: 10:00-től
Kezdés: 10:15-kor (pontosan)

A rendezvényre – kérjük – pontosan érkezz, mert a későn érkezőket csak bizonyos időközönként fogjuk a terembe beengedni, hogy ne akasszák meg a beszélgetés menetét.

térképtérkép megnyitása

Regisztráció

A rendezvényen a játékok tesztelése 12-15 asztalon történik, vagyis három turnus alatt kb. 30-40 társasjáték kerülhet tesztelésre.

Regisztrációs határidő: 2016. február 6. (szombat)

Túljelentkezés esetén az alábbi korlátozásokat tervezzük bevezetni:
- az elhozott társasjátékok közül fele részben az időben korábban regisztrált, fele részben a bemutatón, a közönség nagyobb érdeklődésével bíró játékokat vesszük a tesztelésben előre (a játékok turnusban való eloszlásról valószínűleg a közönség dönt majd)
- a kereskedelmi forgalomban kapható társasjátékok túljelentkezés esetén kizárólag csak az utolsó (harmadik) turnusban tesztelhetők, ha marad rájuk idő és hely
- túljelentkezés esetén a tesztelők részére az egyesület nem tud minden turnusban helyet garantálni
- előfordulhat, hogy teltház esetén lezárjuk a jelentkezési lehetőséget

A kerekasztal beszélgetésre és a játékok bemutatkozására való megkötés túljelentkezés esetén sincs, azonban a rendezvényre ekkor is regisztráció szükséges.

Menetrend

A Fejlesztők Napjának tervezett menetrendje:

10:15 – 13:45 kerekasztal-beszélgetés, majd a játékok bemutatása
13:45 – 14:15 ebédszünet
14:15 – 16:30 tesztjáték (I. turnus)
16:30 – 18:45 tesztjáték (II. turnus)
18:45 – 20:00 tesztjáték (III. rövidített turnus)

Jelentkezés

  • Regisztrációs lehetőség fejlesztőknek (a feliratkozási határidő lejárt.)
  • Regisztrációs lehetőség tesztelőknek (a feliratkozási határidő lejárt.)

A társasjátékok bemutatására általános irányelvek vonatkoznak, amihez minden fejlesztőnek igazodnia szükséges.

Egyéb kapcsolódó anyagok

Ezt már olvastad? : Magyar Társasjátékdíj – Az első két év ...
(2012.09.23.)

6 hozzászólás “Társasjáték-fejlesztők Napja 8. (2016.02.13.)” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !