Ilyen volt: Társasjáték-fejlesztők Napja 8

Múlt hét szombaton tartottuk a nyolcadik alkalommal a Társasjáték-fejlesztők Napja elnevezésű rendezvényünket, melyen fejlesztők mutathatják be készülő játékaikat egymásnak és az érdeklődő vendégeknek.

A mostani rendezvény minden eddiginél nagyobb helyen, és szerencsére minden eddiginél nagyobb érdeklődéssel ment le. Harminchárom játék mutatkozott be, és körülbelül 70 érdeklődő vett részt a rendezvényen, ha a kerekasztal vendégeit és magunkat szervezőket nem számoljuk.

Ami a rendezvényt illeti:

kerekasztal-beszélgetés
Hat+egy meghívott vendég képviselte a tervezett beszélgetésen a kiadói oldalt. Lenhardt Balázs (Kard és korona), Szőgyi Attila és Hegedűs Csaba (A-Games), Szöllősi Péter (Vagabund), Péter Viktor, Ámann Richárd (Mindclash Games), valamint a +1-es vendég: Csete Viktor (Kártyagyár)

sok-kerdes-erkezett
A hallgatóság részéről menet közben is számos kérdés és észrevétel érkezett, nem meglepő módon elsősorban az érintett fejlesztőktől.

bemutatók
A beszélgetést követően a fejlesztők röviden ismertették a játékaikat. Alapvetően azt kellett összefoglalniuk, hogy mi a játék témája, mi az alapvető működése, mi a célja, mi a játékidő, hány fővel játszható, és ki a célközönség.

tesztelés
Ezt követően három turnusban folyt a játékok kipróbálása és tesztje.

További képek a rendezvényről a Facebook galériánkban érhetőek el:
www.facebook.com/tarsasjatekos

Végül néhány személyes gondolat:

  • Az ötletek szerintem szinte kivétel nélkül jók voltak. A témával rendelkező játékoknak sikerült úgy megragadnia egy jellemző momentumot, ahogy azt egy filmnél vagy novellánál kell: nem a szokványost megragadva, valami újszerű látásmódot vagy megközelítést alkalmazva.
  • Amelyik játékhoz készült segédlet, az – amennyit volt alkalmam megtekinteni – szintén jól összeszedett volt.
  • A játékok bemutatását – hogy hogyan van tálalva az, hogy mit tud a játék – viszont a nagyobb többségnek szerintem érdemes lenne csiszolnia, gyakorolnia, hogy nagyobb rutint szerezzen benne.
Ezt már olvastad? : Rheinländer társasjáték
(2011.11.21.)

Egy hozzászólás “Ilyen volt: Társasjáték-fejlesztők Napja 8” bejegyzésre

  • Zydd szerint:

    “A játékok bemutatását – hogy hogyan van tálalva az, hogy mit tud a játék – viszont a nagyobb többségnek szerintem érdemes lenne csiszolnia, gyakorolnia, hogy nagyobb rutint szerezzen benne.”

    Jogos… Nálam például jelentősen összeszedettebb volt 4. csoportnak szóló összefoglaló, mint az elsőnél. :)

Itt lehet hozzászólni !