Jótanácsok társasjáték börze látogatáshoz

Ezen a hétvégén szombaton kerül megrendezésre a II. társasjátékos börze. Cikkünkben sorra vesszük, mit érdemes magaddal hoznod vagy megfontolnod, ha vevőként vagy eladóként ellátogatsz a rendezvényre.

társasjáték börze

Első jótanács: Érkezz pontosan!
Ez azért fontos az árusítók számára, mert a 16:00 és 16:15 közötti időszakban anélkül lehet kipakolni az asztalokra, hogy a vásárlók (remélhetőleg népes) hada ott nyüzsögne a környékeden és különféle kérdésekkel bombázna.
Látogatóként pedig azért érdemes 16:30-ig a helyszínre érned, mert a belépés ezt megelőzően teljesen díjmentes.

Hozz magaddal szatyrokat!
Nincs annál kényelmetlenebb, mint több társasjátékkal a hónod alatt tömegközlekedni vagy a börzén egy-két órát sétálgatni. Ezért fontos, hogy lehetőleg legyen nálad megfelelő mennyiségű szatyor. Akkor is, ha azt tervezed, hogy semmit sem vásárolsz ;-)
(Eső esetén dupla adag szatyor elhozását javasoljuk, hogy meg tudd védeni a játékokat a csapadéktól.)

Legyen nálad kisebb címletű pénz is!
A nagy címletű pénzekből (tízezres, húszezres) nehezebb visszaadni. Pénzt váltani helyben pedig feltehetően nem lesz olyan egyszerű. Lehetőleg Te is készülj kisebb címletű pénzzel is.

Csak annyi pénzt hozz magaddal, amennyit a társasjátékokra szánsz!
Na jó, meg egy kicsivel többet, ha a társasjátékok szerelmese vagy, és egy hónapban a baráti társaságoddal többször is összeültök játszani.

Milyen játékválasztékra számíts?
Idén sokkal több eladó jelezte felénk a részvételi szándékát, mint 1 éve. Így vélhetően igen széles lesz a kínálat.

Az előző börze tapasztalatai alapján mindenféle fajtájú játékok árusítására számítani lehet. Vélhetően azonban NEM a tömegpiaci (bárhol kapható – pl. Rizikó, Gazdálkodj okosan, Monopoly, Jenga) társasjátékok lesznek túlsúlyban, hiszen többségében többségében gyűjtők fognak a készletüket árusítani. Feltételezhetően a külföldi nyelvű játékok is nagyobb számban lesznek, de szerencsére a legtöbb játékhoz létezik magyar fordítás.

Ár?
Ár tekintetében úgy gondoljuk, a bolti áron 4.000 – 13.000 forintba kerülő kis és nagy dobozos játékok fognak dominálni, használtságuktól vagy az eladni vágyás mértékétől függően árukat lecsökkentve.

Kérdezd az eladót!
Eladóként készülj fel rá, hogy a nézelődők többsége meg fogja kérdezni, hogy milyen az a játék, amit árulsz. Érdemes betanulni két-három mondatot, amivel a játékot jellemzed.
Vevőként – többek közt – ilyen kérdéseket érdemes feltenni az eladóknak: téma, legfontosabb mechanizmus, miért vetted meg? Járulékos kérdések: van-e hozzá magyar szabály (vagy letölthető-e hozzá szabály a netről), mennyiért gondolod eladni?

Ellenőrizd le, mit veszel!
Ez sajnos rém unalmas dolog, de miután megállapodtatok, de még mielőtt a pénzt a játékért kifizetnéd, érdemes leszámolni, hogy a megvásárolt játéknak minden alkatrésze meg van-e.

A börze programja és nyitvatartása:
http://tarsasjatekos.hu/borze/
Ezt már olvastad? : Gazdálkodj okosan!
(2014.05.06.)

Itt lehet hozzászólni !