2016, az első Printjáték verseny – eredményhirdetés

A Printjáték verseny három fős zsűrijének nem volt könnyű dolga, de ez legyen a zsűri legnagyobb gondja. A magyarországi társasjáték tervezés él, és virul. Persze lehet még bonyolítani a zsűri életét majd a több nevezővel, de a színvonal nagyon jó helyről indul. Mindjárt ezért a győztes mellett további játékokat is ajánlunk.

Printjáték verseny 2015-2016

Nem szeretjük a feszültséget fokozni, ezért kezdjük mindjárt a győztessel:

A Printjáték verseny 2016-s nyertese a Fuss című társasjáték.

Fuss – A nyertes társasjáték

Győztesünk egy kooperatív játék, amelyben ufók kitartó csoportja üldözi játékosunkat és persze szerencsés barátját, ha nem egyedül indult csillagnézőbe. Egy rendes előrelátó ufó mindig éjjel támad, így játékosainknak nem lesz könnyű menekülés közben felverniük az egész lakótelepet, pedig ez az egyetlen, ami megmentheti őket. A FUSS játékélményben a Pandemic-re emlékeztet talán leginkább, annál valamivel egyszerűbb mechanikával, viszont azzal összemérhető nehéz döntésekkel. Kivitelezésében színvonalas, hangulatában jeles. A játék szerzője Puskás Tibor, akinek ez úton is gratulálunk.

Fuss

Minimum életkor: 8+
Játékidő: ~20 perc (ez a hagyományos kiadású játékokhoz hasonlóan elsőre optimista becslés)
Játékosok száma: 1-2 fő

Letöltés:

Ante Portas – a Printjáték verseny zsűrije ajánlja

Ha lenne geekjáték kategória, annak győztese Marosvári Tamás játéka lenne, amelyben Róma és Hannibál harcát játszhatja újra és újra két elszánt játékos. Tamás sok jó ötletet és mechanikát épített be egyszerűnek nem nevezhető, de kifejezetten hangulatos játékába. A játék kivitelezése remek, öröm a térképet nézegetni, a lapokat olvasgatni, amiknek olvasgatásából persze jut bőven, hiszen minden lapnak számos funkciója lehet, attól függően, hogy ki, mikor és hogyan használja. Ha némi fejlesztéssel sikerül a játék minden elemét egyformán fontossá tenni, igazán szép jövő vár rá.

Ante Portas

Minimum életkor: 12+
Játékidő: ~35 perc
Játékosok száma: 2 fő

Letöltés:

Kígyólabirintus – a Printjáték verseny zsűrije ajánlja

A printjátékok gyakran kényszerűségből valósulnak meg printjátékként, de tehetünk velük olyat is, amit bolti játékkal ritkán. A táblát össze lehet firkálni, fel lehet használni, úgyis minden játékra újat tudunk nyomtatni. Zsembrovszky Dávid játéka éppen ilyen papírra rajzolós jaték, amivel az egyszerű absztrakt kategória díját zsebelhetné be, ha volna ilyen. Minden játékos négy kígyót irányít egy négyzetrácson, egy hatoldalú kocka által befolyásolt, leszűkített keretek közt. Érzésre a Tron című film motoros jelenetei elevenednek meg, miközben különböző szinű tollakkal igyekszünk magunknak minél nagyobb területeket lekeríteni a rácson. Bárki pillanatok alatt kipróbálhatja, akinek akad egy üres A4-s lapja, és tolla.

Kígyó Labirintus

Minimum életkor: 8+
Játékidő: ~30 perc
Játékosok száma: 2, 3, 4 fő

Letöltés:

Folytatás…

A nyár során elindítjuk a győztes játék népszerűsítését, beleértve az angol nyelvű változat elkészítésében való segítkezést.

Köszönjük a remek pályázatokat!
Jó játékot, és sose száradjon ki a nyomtatótok!

Ezt már olvastad? : Társasjáték Fejlesztők Napja 5 – ilyen ...
(2013.11.13.)

Itt lehet hozzászólni !