Adó 1% – néhány ok, hogy miért minket válassz

Idén is május 22-e a személyi jövedelemadó bevallás határideje. Ha még nem ajánlottad fel az adó 1%-odat egyetlen civil szervezetnek sem, összegyűjtöttünk néhány érvet, hogy a támogatásoddal miért minket válassz.

1. Népszerűsítjük a társasjátékozást

Az egyesület legfontosabb célja a társasjátékozás és a modern társasjátékok népszerűsítése. Szeretnénk a felnőtteknek és családoknak is megmutatni, hogy a társasjátékozás hatékony és tartalmas közösségi időtöltés, s hogy a világnak ez a része milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi tizenöt évben, és hogy a társasjátékozás ütőképes alternatíva a némileg elidegenítő videojátékok és tévézés uralta világban.

Az új emberek bevonása miatt igyekszünk minél több rendezvényen ott lenni, illetve saját rendezvényeket szervezni. Jelenleg minden szombaton működik valamilyen budapesti helyszínen klubunk, amely díjtalanul várja az érdeklődő társasjátékosokat, de nem csak budapesti helyszíneken találkozhatsz velünk.

A klubalkalmainkat igyekszünk hétvégékre szervezni, hogy egy klublátogatásba több hosszabb játék is beleférjen.

A klubjaink díjmentesen látogathatóak, de némelyikért az egyesület terembérleti díjat fizet (pl. Bálint Ház). Ezen klubok fentartását és készletének fejlesztését részben az adó 1% támogatásaitokból fedezzük.

2. Tájékozódás segítése

Szeretnénk, ha a társasjátékok kiválasztása az embereknél tudatos döntés lenne, és vásárlás előtt megismernék az egyes társasjátékok értékeit és/vagy tájékozódnának róluk. Mivel a tájékozódások nagyobb része interneten keresztül zajlik, ezért online felületen is igyekszünk tenni azért, hogy az érdeklődőket információhoz juttassuk.

Igyekszünk a témára fogékony emberekhez az információkat eljuttatni, illetve hobbijuknak, érdeklődési körüknek közösségi színteret biztosítani.

Szót érdemel még az általunk működtetett Játékszabály segélyszolgálat, amelyhez – főként – játékszabály értelmezési kérdésekkel fordulhatnak az érdeklődők.

Burgund

3. Magyar Társasjátékdíj

Az utóbbi pár évben a magyarul kapható társasjátékok világa olyan erdővé változott, melyben az egyszeri kirándulónak könnyű eltévedni.
(Igaz, ennek pozitív hatása is van: nem csak az általunk kevésbé ajánlottnak tartott játékok száma szaporodott meg, hanem a nagyon is ajánlott játékoké is.)

A különböző játékdíjaknak nem a jutalmazás az elsődleges szerepe, hanem az, hogy a sűrűben bolyongóknak megmutassák a célhoz vezető utat olyan esetben is, amikor valaki különösebb utánajárás nélkül, vagy nem egy kifejezett szakboltban próbál meg társasjátékot választani.

Az általunk 2010-ben alapított – s évente kiosztott – díj célja, hogy szakértő zsűri javaslatát közvetítse minél több játszani vágyó családnak a legjobbnak ítélt, és frissen magyar nyelven megjelent társasjátékokról. Reméljük, a díj emblémáját egyre több helyen felismerik, és figyelembe veszik.

Magyar Társasjátékdíj díjátadó

4. Támogatjuk a magyar játékfejlesztőket

E célból játékfejlesztői, pénzügyi, és szabályelkészítési tanácsokat tartalmazó dokumentumokat, automatizmusokat készítettünk, valamint időről-időre megrendezzük a Társasjáték-Fejlesztők Napja nevű szakmai rendezvényünket.

A rendezvény célja a saját tervezésű társasjátékok fejlesztőinek támogatása, valamint számukra tesztelési lehetőség és bemutatkozási lehetőség biztosítása. Fontosnak tartjuk, hogy néhány más közép-európai országhoz (Csehország, Lengyelország) hasonlóan nálunk is aktív és eredményes játékfejlesztő közösség alakuljon ki.

Fejlesztők Napja - kerekasztal

5. Támogatjuk a használt társasjátékok csere-beréjét

A játékkészlet frissítésének egyik lehetséges módja a használt játékok beszerzése. A társasjáték eladások és vételek megkönnyítését támogatandó időről-időre társasjátékos börzét szervezünk.

Az eddigi alkalmak során a belépőjegyekből befolyt összeg a terembérleti díj és a járulékos költségek fedezéséhez nem kínált elég fedezetet, így a különbséget az adó 1% felajánlásokból fedeztük.

Idén a börzét ősszel fogjuk megszervezni.

társasjáték börze

6. Már több, mint 10 éve aktívan tevékenykedünk

A 10. születésnapunkat 2015-ben ünnepeltük. A célunk a kezdetektől fogva az volt, hogy a közjót és a társasjátékozás népszerűsítésének ügyét szolgáljuk.

10 éves a MATE

(A tortánk feliratának készítője értelmet adott az értelmetlennek. Így lett a MATE-ból Máté, és a tortán lévő meeple-ből sovány emberke.)

Kérjük, támogass minket…

ha úgy gondolod, a társasjátékozást népszerűsíteni jó dolog.

Nem csak az adó 1% felajánlásodnak örülünk, hanem bármilyen egyéb módnak, amellyel úgy érzed, segíteni tudnád munkánkat!

adó 1%

A személyi jövedelmadó bevalláshoz szükséged lesz:

Itt lehet hozzászólni !