A Magyar Társasjátékos Egyesület fő célja a társasjátékok világának és a társasjátékozásnak a népszerűsítése. Szerintünk egy jó társasjáték számos pozitívummal bír: növeli a kreativitást, valamint jótékony hatást gyakorol az emberi gondolkodásra és személyiségfejlesztő szereppel is rendelkezik.

1. Rendszeres társasjátékos összejövetelek biztosítása

Egyesületünk klubhálózatot üzemeltet, amelyet az ország több nagyvárosában, rendszeres gyakorisággal, ingyenesen látogathatnak a társasjátékok iránt érdeklődők.

2. Megjelenés széles közönség által látogatott rendezvényeken

A társasjátékozás népszerűsítése érdekében egyesületünk több rendezvényen rendszeresen részt vesz, valamint felkérés esetén a kiemelkedő érdeklődésre számot tartó rendezvényeken játékbemutatót tart. Így már több éve rendszeresen ott vagyunk a kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválon, továbbá 2010-ben többnapos játékbemutatót tartottunk a MOJAHO nemzetközi játékvásáron is.

3. Segítségnyújtás a társasjátékok közötti választásban

Egyesületünk folyamatosan figyelemmel kíséri azokat a társasjátékokat, amelyek a társasjátékpiacon megjelennek. Igyekszünk a nagy érdeklődésre számot tartó, elsősorban családi jellegű társasjátékokat az Egyesület számára is megszerezni annak érdekében, hogy klubjainkban és a rendezvényeken minél több érdeklődő ingyenesen kipróbálhassa őket.

A magyar nyelven megjelenő, minőségi játékok népszerűsítésére hoztuk létre a Magyar Társasjátékdíjat, amelyet egy független zsűri – számos kritérium figyelembe vételével – ítél oda a díjazást megelőző két év legkiemelkedőbb játékának.

Középtávú terveink között szerepel egy társasjátékos adatbázis kialakítása is, amely a társasjátékosok közösséget segítve általános információkkal, értékelésekkel szolgál majd a társasjátékokról, és azok szabályainak fordításáról.

4. A társasjátékozás kedvelőinek informálása

E célt szolgálja a honlapunkon üzemeltetett
, ahol feltüntetjük az ország társasjátékos életének eseményeit, valamint a hírek és a hírlevél rovat, amely elsődlegesen a magyar társasjátékos közösséget és az egyesületet érintő kérdésekkel foglalkozik. A játéknaptár eseményei közt bárkinek a rendezvénye megjelenhet, aki elfogadja az esemény regisztrációjának feltételeit.

5. Segítségnyújtás a társasjátékokkal ismerkedőknek

Az társasjátékozást szerető, angolul vagy németül kevésbé értő érdeklődők részére hoztuk létre és üzemeltetjük a játékszabály segélyszolgálatunkat, ahol a társasjátékok szabályával, azok értelmezésével kapcsolatos kérdések tehetők fel társasjátékos szakértőknek. Bármilyen kérdésnek utána nézünk, és ha kell, akár felvesszük a kapcsolatot a játék szerzőjével is.

6. Társasjáték-fejlesztők támogatása

Ezt a feladatot részben erre a célra kialakított aloldalunkkal, részben a Társasjáték Fejlesztők Napja nevű szakmai rendezvénnyel kívánjuk támogatni, melyet a magyar játékfejlesztők támogatására hoztunk létre. A rendezvény célja a fejlesztők egymással való megismertetése, a köztük való kommunikáció erősítése, valamint a leendő játékok bemutatási és véleményezési lehetősége.

7. Egyéb célok

A fentebb olvasható célokon és középtávú elképzeléseken túl az alábbi tervekhez keresünk pályázati úton támogatást:
1. A Magyar Társasjátékdíj népszerűsítése kiadókhoz nem kötődő szakmai szervezetekkel együttműködve
2. Állandó raktárhelyiség, valamint klubhelyiség bérlése az egyesület játékkészlete számára